Particuliere beveiligers voor beveiliging asielzoekerscentra

De inzet van extra agenten ter beveiliging van noodopvangplekken voor asielzoekers kan tot capaciteitsproblemen leiden bij de politie.

beveiligingVolgens ANPV-voorzitter Priem is de komende maanden mogelijk extra bijstand van de marechaussee nodig. Agenten draaien overuren, mogelijk komen andere politietaken anders op de plank te liggen. Daarnaast is het volgens hem noodzakelijk om nu te investeren in het aannemen en opleiden van duizenden extra politiemensen.

Zaterdag werd de beveiliging rond opvanglocaties voor asielzoekers flink opgeschroefd. Dat gebeurde na de bestorming van een noodopvang in Woerden. Burgemeester Schneiders van Haarlem,  voorzitter van het Nederlandse Genootschap voor Burgemeesters, zegt dat het hele beveiligingsniveau omhoog moet. De vluchtelingen willen bed, bad en brood, maar ook veiligheid. Hij pleit ervoor dat het landelijk geregeld wordt en oppert de inzet van particuliere beveiligers als mogelijke oplossing.

Ook Duitsland kampt met een tekort aan politiemensen door de vluchtelingencrisis. Daar klinkt de roep om maar liefst 20.000 extra agenten. De Duitse politiebond noemt het reguleren van de vluchtelingenstroom die Europa binnenkomt de grootste uitdaging in de naoorlogse geschiedenis.

Gedeeld

Geef een reactie