Schiphol: Centrale beveiliging is op tijd klaar

De centrale beveiliging op Schiphol gaat gewoon in de nacht van 2 op 3 juni in, zegt Schiphol. Van een vertraging of financiële problemen van het project is geen sprake.

Schiphol reageert daarmee op een bericht in De Telegraaf. Die meldt dat Schiphol problemen heeft bij de aanleg van het centrale beveiligingssysteem op de luchthaven.

beveiliging Isec SchipholDe centrale beveiliging  (video) is een complex project waarbij op de pieren een extra etage wordt gebouwd, lounges worden vergroot, vides in de vertrekhallen zijn gemaakt en controlepunten worden gebouwd voor de marechaussee en de controle van passagiers en handbagage. De controle bij de gate verdwijnt. Gevolg is wel dat in dit deel aankomende en vertrekkende passagiers worden gescheiden, waarvoor een etage op de pieren is gebouwd. De centrale beveiliging gaat op 3 juni van dit jaar in. Passagiers die naar Schengenlanden reizen (binnen Europa) hadden al een centrale controle.

Het gaat om een zeer complex project, waarbij we verbouwen terwijl de winkel open is, zegt een woordvoerder van de luchthaven.  “Vorig jaar hadden we een recordaantal passagiers van 55 miljoen die we hebben afgehandeld terwijl overal werd verbouwd. Tijdens die operatie is geen vertraging ontstaan en er zijn ook geen budgetten overschreden. Wel kwamen er enkele aanvullende verzoeken, vooral van luchtvaartmaatschappijen. Daarmee werd de klus omvangrijker en zijn extra kosten gemaakt. Hoeveel? Dat zeggen we niet, maar we komen daardoor echt niet in financieel zwaar weer.”

Gedeeld

Geef een reactie