Vanavond eerste werkonderbreking beveiligers Schiphol

Beveiligers op Schiphol leggen vanavond om 19:00 uur voor tien minuten het werk neer om te protesteren tegen de enorm hoge werkdruk, waardoor ze hun werk niet meer goed kunnen doen. Dit is de eerste van een reeks aangekondigde acties, aldus FNV.

De beveiligers zullen volgens de bond vaker actie gaan voeren en de acties zullen steeds langer duren naarmate het langer duurt eer Schiphol en de beveiligingsbedrijven met een bevredigend antwoord komen.
FNV Beveiliging zegt hiermee voor een actieaanpak te komen die recht doet aan de uitgangspunten: een signaal afgeven aan de directies, zo min mogelijk hinder voor de reiziger en geen extra risico’s als het gaat om de veiligheid.

Maatregelen dringend nodig
De werkbelasting door lange statijden, de combinatie van meer passagiers en minder beveiligers, en verre van ideale arbeidsomstandigheden, maken dat de werkdruk enorm hoog is en er gezondheidsrisico’s ontstaan. “Daarom zijn nú maatregelen en afspraken nodig”, zegt Leen van der List, projectleider Schiphol van de FNV.
Beveiligers zijn een belangrijke schakel in de veiligheidsketen. Vermoeidheid en daardoor afnemende alertheid is één van de uitkomsten uit het TNO-onderzoek naar de werkdruk van de beveiligers, aldus de FNV.

Gedeeld

Geef een antwoord