Werkgelegenheid beveiligingsbranche krimpt en omzet stagneert

De nabije toekomst voor de particuliere beveiliging ziet er niet rooskleurig uit, zegt de Nederlandse Veiligheidsbranche. Bedrijven in de branche moeten alle zeilen bij zetten om klanten en werk te behouden.

De uitspraak is in het kader van de cao-onderhandelingen gedaan maar daarom waarschijnlijk niet minder oprecht. Toch is er in 2012 nog een kleine groei in omzet waargenomen en vallen de klappen voornamelijk in de hoek van de werkgelegenheid. Grote opdrachtgevers bezuinigen en daarbij wordt de beveiliging zwaar getroffen, zoals bijvoorbeeld door de bezuinigingen bij de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Bron: Nederlandse VeiligheidsbrancheWerkgevers vrezen dat de werkgelegenheid de komende jaren verder zal dalen, zoals in de grafiek van de Nederlandse Veiligheidsbranche zichtbaar wordt gemaakt.

Het recente Security Management omzetoverzicht over 2012 laat zien dat de omzetgroei stagneert en de werkgelegenheid krimpt. De totaalomzet van de 10 deelnemende particuliere beveiligingsorganisaties steeg met slechts een minimaal bedrag van 1,7 miljoen op 1.165,9 miljoen euro, terwijl de werkgelegenheid kromp met 1.058 naar 19.658 fte.

In de omzet top 10 over 2012 staan dezelfde bedrijven als in 2011. G4S handhaaft zich op nummer 1. Trigion als nummer 2 had een omzetderving van ruim 15 miljoen euro. De omzet van Securitas groeide met ruim 13 miljoen euro. Ook de werkgelegenheid van Securitas nam toe met 168 fte. Het complete omzetoverzicht 2012 is gepubliceerd in het vakblad Security Management 2013, nummer 7/8

Gedeeld

0 thoughts on “Werkgelegenheid beveiligingsbranche krimpt en omzet stagneert”

  1. In dit nieuws lijken twee tegenstrijdig artikels te staan. Als je leest dat de buitelandse inbrekersvakbond werkgelegenheid genoeg ziet zou je denken ook werk genoeg voor ons.
    Tijd om daar eens op in te spelen in onze branche, maar idd als justitie zo een slap beleid voert is het weer dweilen met de kraan open.
    Lijkt wel of Rutte met zijn bezuinigingstic het land naar de Filistijnen helpt.

Geef een antwoord