Werknemers Brink’s in actie bij receptie beveiligingsbranche

Ongeveer 150 werknemers van geldtransporteur Brink’s maakten donderdag hun opwachting bij de nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse Veiligheidsbranche bij Kasteel Wittenburg in Wassenaar.

beveiligingDe werknemers van Brink’s willen de brancheorganisatie wijzen op haar verantwoordelijkheid om haar leden de cao na laten te leven en overtallig personeel van Brink’s over te nemen. Uitgedost met spandoeken en grote borden met teksten als ‘Wij zijn uw waardetransporteur, aangenaam’ en ‘vakmanschap’ en ‘loyaal’ stelden de medewerkers van de geldtransporteur zich op aan beide zijden van de oprijlaan.

De vakbonden eisen snel duidelijkheid voor de 600 werknemers die door de reorganisatie bij Brink’s hun baan verliezen. Leen van der List, actiecoördinator FNV Transport en Logistiek: “Feitelijk zou je kunnen zeggen dat via de actievoerders honderden vakmensen zich komen aanbieden. Dit aanbod mag niet worden genegeerd. Er ligt al een uitnodiging van Brink’s aan GSN, G4S en Securcash om te komen praten over het overnemen van personeel nu de Rabobank en SNS Bank als klanten overstappen naar GSN en haar onderaannemers. Het wordt hoog tijd dat deze nieuwe uitvoerders de uitnodiging accepteren. We hebben ze hiervoor tot vrijdag 9 januari aanstaande de tijd gegeven, anders worden nieuwe acties door ons niet uitgesloten.”

Laetitia Griffith, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche, heeft begrip voor de acties, maar vraagt tevens aandacht voor de zorgelijke werkgelegenheidsontwikkeling in de veiligheidsbranche. Ze gaat de argumenten in de petitie met het bestuur bespreken.

Eerder verschenen: Staking bij Brink’s is voorlopig voorbij

Gedeeld

Geef een reactie