Meer ouderen komen om bij brand

Het aantal ouderen dat om het leven komt door brand neemt toe. In de eerste 3 maanden van dit jaar overleden acht mensen van 65 jaar of ouder door brand in een gebouw. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er twee.

brandMeer dan de helft van het aantal doden dat dit jaar bij een brand is gevallen, bestaat uit ouderen. Zo blijkt uit onderzoek van de brandweeracademie. Het aantal ouderen dat bij een brand om het leven komt is veel hoger dan voorgaande jaren. Brandweer Nederland maakt zich dan ook zorgen. In totaal stierven dit jaar al 20 Nederlanders door brand, ruim twee keer zoveel als in het eerste kwartaal van 2013. Toen waren het er negen.

De brandweeracademie verwacht dat het aantal brandslachtoffers onder ouderen alleen maar zal toenemen. Dat komt omdat mensen gemiddeld ouder worden en steeds langer zelfstandig blijven wonen. In heel 2013 overleden in ons land in totaal 53 mensen door brand, een stijging vergeleken met de jaren ervoor. Tot 2 jaar geleden was er juist een daling van het aantal doden.

Gedeeld

One thought on “Meer ouderen komen om bij brand”

Geef een reactie