Brandweerploegen gaan de strijd met elkaar aan

In september strijden 35 ploegen met elkaar tijdens de landelijke finales van de brandweervaardigheidstoetsen. Zij hebben zich afgelopen jaar geplaatst via verschillende voorrondes die door het hele land gehouden zijn. Dit meldt brandweer.nl.

In totaal namen 584 korpsen deel aan de vaardigheidstoetsen. De beste korpsen van Nederland mogen in actie komen tijdens de finales en moeten dan complexe incidenten bestrijden. Dit levert een mooi schouwspel op dat volgens brandweer.nl zeker de moeite waard zal zijn om te bezoeken!

Uniek element
Al sinds 1946 organiseert het ABWC de vaardigheidstoetsen waar kennis, kunde en de kwaliteit van de deelnemende ploegen worden beoordeeld. Hierbij zijn factoren als stress en tijdsdruk een uniek element. De deelnemers en teams worden objectief beoordeeld door vakbekwame collega’s op meerdere elementen. De bevindingen van deze beoordelaars worden gerapporteerd op vastgestelde beoordelingslijsten. De ploegen worden beoordeeld op basis van de strategie en uitvoering zowel als team en als individuele deelnemer. Iedereen krijgt een puntenscore en een rapportage van hun inzet. Hierin staat wat de sterke en minder sterke punten waren tijdens de toets.  De ploeg die de meeste punten behaald wordt landskampioen in zijn klasse. Ook dit jaar zijn er uitdagende scenario’s voor de deelnemers uitgezet, welke zijn onderverdeeld in vier klassen:

Klasse Oppervlakteredding
Tien korpsen gingen dit jaar de strijd met elkaar aan in de Klasse Oppervlakteredding. Daarvan nemen zeven ploegen op 2 september in Opheusden uiteindelijk deel aan de landelijke finale oppervlakteredding.

Klasse 112
Negen ploegen nemen op 9 september deel aan de landelijke finale klasse 112 in Assendelft. In totaal namen 272 korpsen deel aan de drie voorrondes.

Klasse TS-HD
Op 16 september vindt de landelijke finale klasse TS-HD plaats. In Voorthuizen strijden negen ploegen om deze titel. 230 ploegen streden in provinciale rondes en daarna in de gewestelijke rondes voor een plaats in de landelijke finale.

Hoofdklasse
72 ploegen gingen met elkaar de strijd aan voor een plek in de landelijke finale hoofdklasse. Uiteindelijk nemen zeven ploegen deel aan de finale op 23 september in Zaandijk.

Kijk voor meer informatie op de site van het ABWC.

Foto: ABWC

Gedeeld

Geef een antwoord