Beveiliging nieuws

Onze partners

Nimo Drone Security

G4S

OSEC

Gold-IP

CardAccess

Alphatronics

VBN

Trigion

Nenova

Oribi ID Solutions

GFT

CSL

Sequrix

PG Security Systems

VVNL

MPL

Optex

Bydemes

HID

Koninklijke Oosterberg

Hikvision

Uniview

Milestone

Bosch Security Systems

Multiwacht

VideoGuard

Secusoft

SOBA

Alarm Meldnet

Ajax Systems

EAL

Unii

Connect Security

Securitas

Eizo

ADI

2N

Seagate

Dero Security Products

SMC Alarmcentrale

Masset Solutions

Brivo

Avigilon Alta

20face

SmartCell

Eagle Eye Networks

Dahua

Traka ASSA ABLOY

Centurion

Paraat

IDIS

Paxton

Genetec

Lobeco

Seris

Akuvox

Explicate

JMB Groep

ASIS

ASSA ABLOY

NetworxConnect

DZ Technologies

HD Security

De Beveiligingsjurist

Service Centrale Nederland

Regio Control Veldt

Boon Edam

SmartSD

NIBHV

i-Pro

Advancis

Nimo Dog Security

Top Security

BHVcertificaat.online

RoSecure

CDVI

ARAS

Crown Security Services

VEB

Hanwha Vision Europe

Add Secure

Kiwa

VAIBS

Brede beveiligingsaanpak voor gemeentelijke organisaties

13 december 2019
Redactie
18:46

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft is de pilot integrale beveiligingsplannen voor gemeenten gestart, zo meldt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Het wil zo gemeenten ondersteunen bij de ontwikkeling van een brede beveiligingsaanpak voor de eigen organisatie.

De lessen uit de pilot worden vastgelegd in een modelaanpak, zodat andere gemeenten de aanpak kunnen gebruiken. Met behulp van experts op het gebied van integrale beveiliging gaan de gemeenten Almelo, Berkelland, Breda, Dalfsen, Gooise Meren, Haarlemmermeer, Saba, Tiel, Tilburg en Venlo de komende maanden aan de slag met diverse onderdelen van hun beveiliging.

Slagvaardiger tegen ondermijning
In de pilot worden onder andere de weerbaarheid van de organisatie, informatiebeveiliging, veiligheid van gebouwen onder de loep genomen. De veiligheid van objecten en personen, ambtenaren, bestuurders en bezoekers van het gemeentehuis, veilig en integer werken en de continuïteit van bedrijfsvoering worden doorgelicht. De opgedane kennis en ervaring maakt gemeenten slagvaardiger tegen ondermijnende invloeden en oneigenlijke druk. Deze brede aanpak is gekozen om niet alleen het bestuur, maar de organisatie als geheel weerbaar te maken.

Veilig werken is een basisvoorwaarde
Minister Knops: “Ondermijning van lokaal bestuur schaadt het vertrouwen in de overheid. Veilig werken is een basisvoorwaarde voor het goed functioneren van het openbaar bestuur. Politieke ambtsdragers en gemeenteambtenaren moeten hun publieke taak kunnen uitvoeren in een veilige werkomgeving, vrij van ongewenste beïnvloeding of bedreiging.”
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is betrokken bij de pilot. Directeur Patrick van den Brink: “Het CCV heeft in het netwerk Weerbaar Bestuur ervaring opgedaan met de woningscan voor politiek ambtsdragers. Want ook als er niet direct een concrete dreiging is, is het verstandig aandacht te besteden aan de veiligheid in en om de eigen woning. Wij dragen graag bij aan deze integrale beveiligingsplannen omdat de keten zo sterk is als de zwakste schakel.”
Lees meer over de gratis woningscan voor politieke ambtsdragers op de website van het CCV.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner