Beveiligers Secret Service opnieuw in de fout

De Secret Service die belast is met de persoonlijke veiligheid van de Amerikaanse president Obama is opnieuw onder vuur komen te liggen. Twee beveiligers zouden op een barrière bij het Witte Huis zijn gebotst, nadat ze beschonken terugkwamen van een feestje.

White HouseVolgens The Washington Post kwamen de medewerkers van de beveiligingsdienst op 4 maart met zwaaiende lichten op hun dienstauto aanrijden. De mannen negeerden het veiligheidslint dat uitgezet was voor een onderzoek en botsten op een van de veiligheidsbarrières. Vervolgens wilden agenten een alcoholtest uitvoeren, maar hun chef besloot de beveiligers vanwege de gevoeligheid van de kwestie naar huis te sturen. In afwachting van het onderzoek zijn de twee beveiligers geschorst.

De Secret Service ligt al jaren onder vuur vanwege dit soort incidenten. In 2012 richtten agenten die een bezoek van Obama aan Colombia voorbereidden een bacchanaal met prostituees aan in hun hotel. Ook tijdens een bezoek aan Nederland was er kritiek op het gedrag van agenten.

Gedeeld

Geef een reactie