G4S brengt mondiale beveiligingsrisico’s 2015 in kaart

Het rapport Global Forecast 2015, dat is gepubliceerd door G4S Risk Consulting, geeft een overzicht van de belangrijkste beveiligingsrisico’s en bedreigingen waar internationaal opererende bedrijven het komende jaar mee worden geconfronteerd, variërend van terrorisme en georganiseerde misdaad tot sociale onrust en cybercriminaliteit.

G4S Risk Consulting Global Forecast 2015In een nieuw rapport over beveiligingsrisico’s dat is gepubliceerd, worden (internationale) bedrijven gewaarschuwd voor de toenemende dreiging van cyberaanvallen in 2015.

Grootschalige cyberaanvallen vormen door criminele organisaties en hackers in dienst van overheden een grote bedreiging voor bedrijven. Analisten wijzen onder andere op het aantal cyberaanvallen op bedrijven in India, dat de afgelopen drie jaar is vervijfvoudigd. Ze benadrukken dat de dreiging van grootschalige cyberaanvallen door plaatselijke criminele organisaties of hackers uit Pakistan vraagt om verhoogde waakzaamheid.

Daarnaast worden bedrijven die actief zijn in Rusland opnieuw gewaarschuwd voor de ‘serieuze dreiging’ van cyberspionage door de overheid.

Het rapport is gebaseerd op de informatie die G4S overal ter wereld heeft verzameld. Anne Tiedemann, Managing Director van G4S Risk Consulting: “Het aanpakken van de dreiging die uitgaat van cyberaanvallen vormt een grote uitdaging. Het gaat namelijk niet alleen meer om georganiseerde criminaliteit of concurrenten die het gemunt hebben op grote organisaties. Overheden betrekken organisaties steeds vaker bij hun regionale en internationale geschillen, zoals recent ook het geval was met de grootschalige cyberaanval op Sony Pictures.”

“In de praktijk zien we dat bedrijven waarmee we samenwerken en die actief investeren in risicobeperkende maatregelen erin slagen om de dreiging van cyberaanvallen op efficiënte wijze aan te pakken.”

“De omstandigheden waarin bedrijven opereren worden alsmaar onzekerder en complexer. Deze toegenomen onzekerheid zorgt ervoor dat de operationele risico’s groter worden. Het rapport Global Forecast 2015 helpt onze klanten om het toekomstige beveiligingsklimaat te evalueren om de risico’s en bedreigingen voor de komende jaren te kunnen beperken.”

Download: G4S Risk Consulting Global Forecast 2015 (pdf)

Gedeeld

Geef een reactie