Beveiliging nieuws

Onze partners

SmartCell

SmartSD

JMB Groep

IDIS

Brivo

Masset Solutions

Secusoft

Traka ASSA ABLOY

CSL

2N

EAL

Oribi ID Solutions

ARAS

Alarm Meldnet

OSEC

Boon Edam

BHVcertificaat.online

Trigion

Crown Security Services

Genetec

VVNL

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

Gold-IP

ASSA ABLOY

VAIBS

Kiwa

Eagle Eye Networks

Ajax Systems

Nimo Dog Security

Add Secure

Bydemes

VideoGuard

NetworxConnect

ADI

Top Security

CDVI

Securitas

Unii

Seris

Advancis

HID

RoSecure

Lobeco

MPL

Centurion

Paxton

CardAccess

Akuvox

Eizo

Optex

Hanwha Vision Europe

Dahua

Multiwacht

SMC Alarmcentrale

GFT

Nenova

Paraat

i-Pro

Sequrix

SOBA

Connect Security

ASIS

VEB

Explicate

Dero Security Products

Hikvision

Alphatronics

Nimo Drone Security

Bosch Security Systems

Milestone

DZ Technologies

HD Security

Regio Control Veldt

PG Security Systems

G4S

Uniview

Seagate

VBN

20face

De Beveiligingsjurist

Koninklijke Oosterberg

NIBHV

Burgemeesters en OM gaan met politie in gesprek over problemen

22 december 2019
Redactie
13:59

De politiebonden zeggen blij te zijn met de uitnodiging van de regioburgemeesters om zich samen te buigen over de aanpak van capaciteitsproblemen bij de politie. Ook de landelijke top van het Openbaar Ministerie heeft daarop gereageerd met een uitnodiging voor nader overleg.

Op 21 november deden de gezamenlijke politiebonden tijdens een persconferentie in Den Haag een noodoproep aan de minister van Justitie & Veiligheid, de politietop, de burgemeesters en het Openbaar Ministerie. De werkdruk bij de politie moest volgens hen zo snel mogelijk worden verminderd door het overdragen of stopzetten van politietaken. Zou dat niet gebeuren, dan dreigde volledige uitputting van politiemensen en hun organisatie.

Pijnlijke keuzes
Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam benadrukt in een brief aan de bonden dat burgemeester, officieren van justitie en politiechefs momenteel al pijnlijke keuzes maken over de inzet van politie. ‘Het is aan deze lokale driehoek om te besluiten over wat er wel of niet (meer) gedaan wordt en welke maatregelen eventueel nodig zijn,’ zegt de voorzitter van regioburgemeesters. Hij schrijft graag in gesprek te gaan met de politiebonden over mogelijke landelijke maatregelen. De politiebonden willen graag weten op welke termijn welke concrete maatregelen er lokaal worden doorgevoerd en hoe die zich verhouden tot de maatregelen die de bonden namens politiemensen hebben voorgesteld.

Erkende zorgen
Ook het college van procureurs-generaal, de landelijke top van het Openbaar Ministerie, toont zich bezorgd over de gevolgen van de onderbezetting binnen de politieorganisatie. ‘De bezettingsproblematiek in verband met de leeftijdsopbouw van het korps was voorspeld en heeft helaas zijn diepste punt nog niet bereikt,’ schrijft het college in een brief aan de bonden. ‘Helder is dat in veel eenheden een tekort aan menskracht wordt ervaren in relatie tot het vele werk dat gedaan moet worden.’ Het college zegt ook van hoofdofficieren van justitie te horen dat het in de regio’s piept en kraakt en acht het van belang om samen met betrokken partijen te bekijken welke maatregelen kunnen worden getroffen. Begin volgend jaar praten de politiebonden daarover door met het college.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner