Campagne tegen corruptie in Vlissingse havens

De politie roept havenarbeiders op om informatie te delen over corruptie en cocaïnesmokkel in het havengebied van Vlissingen. Het gaat hier om de Operatie Portunus. Deze omvat onder andere een digitale banneractie met daarin een oproep aan havenmedewerkers om melding te doen van verdachte zaken.

Sinds de eerste aanhoudingen in juli van afgelopen jaar doet een rechercheteam uitgebreid onderzoek naar de import van cocaïne via het Vlissingse havengebied. Na deze actiedag zijn nog enkele mensen aangehouden. Het team heeft tijdens het onderzoek al informatie verzameld onder andere afkomstig uit het Encrochat-onderzoek van de Landelijke Eenheid. Maar de politie vermoedt dat nog veel meer informatie beschikbaar is en hoopt dat medewerkers deze kennis willen delen. Dat kan volledig anoniem!

Bannering
Gedurende verschillende tijdsperioden zal de politie de komende dagen in en rond het havengebied digitale banners inzetten. Deze verschijnen op de smartphone, laptop, tablet of desktop en bevatten een oproep om informatie te delen. De politie benadrukt dat cocaïnehandel een ernstig misdrijf is en dat corrupte havenarbeiders hierbij een belangrijke rol spelen. Op vrijdag 8 januari moeten acht mannen, die momenteel nog vast zitten, pro forma voor de rechter verschijnen. Dan wordt er beslist over hun voorarrest. Wie informatie anoniem wil delen, kan terecht bij het Zeeuwse team criminele inlichtingen (TCI). Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem. Hoe gaat dat dan? Bel het algemene nummer van de politie: 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen. De medewerker(st)er van het servicecentrum stelt enkele gerichte vragen en helpt de beller dan anoniem verder. Meer informatie over deze werkwijze van TCI staat op Politie.nl.

Gedeeld

Geef een antwoord