Campagne voor jongeren tegen identiteitsfraude

‘Eerlijk over je ID. Daar kom je verder mee.’ Met deze titel lanceert de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een campagne om jongeren tussen de 16 en 22 jaar bewust te maken van de vormen en consequenties van ID-fraude.

Een ID-kaart lenen, uitlenen of vervalsen lijkt onschuldig. Dit kan echter vervelende gevolgen hebben. Zo kan iemand voor twee jaar zijn of haar paspoort kwijtraken.
Met de campagne wil de overheid niet alleen jongeren bewust maken van de gevolgen van ID-fraude, maar ook benadrukken dat het Nederlandse paspoort en de identiteitskaart documenten zijn waar een groot vertrouwen en waarde aan wordt gehecht.

Social media
De campagne wordt voornamelijk via social media ingezet met behulp van ‘influencers’. Er is een campagnewebsite www.eerlijkoverjeID.nl en de onder jongeren populaire influencer Hanwe heeft een interactieve YouTube-film gemaakt, waarbij de kijker zelf de verhaallijn bepaalt. Na elke korte video krijgt de kijker een keuze voorgelegd in de vorm van twee aanklikbare opties die elk doorlinken naar de volgende, korte video.

Voor de campagne zijn posters, online en social video’s en dergelijke ontwikkeld.

Gedeeld

Geef een antwoord