Beveiliging nieuws

Onze partners

Alarm Meldnet

20face

ARAS

MPL

Uniview

CardAccess

Add Secure

HD Security

Ajax Systems

Hikvision

SmartSD

OSEC

Akuvox

Gold-IP

VAIBS

ASSA ABLOY

PG Security Systems

Sequrix

Kiwa

Service Centrale Nederland

Bydemes

i-Pro

JMB Groep

VideoGuard

Centurion

De Beveiligingsjurist

CSL

Crown Security Services

ADI

SOBA

HID

Milestone

Avigilon Alta

Unii

Nenova

Securitas

Trigion

EAL

Regio Control Veldt

Eagle Eye Networks

Seagate

Dahua

Nimo Drone Security

Hanwha Vision Europe

CDVI

Bosch Security Systems

Nimo Dog Security

Brivo

Connect Security

NIBHV

Top Security

Eizo

Alphatronics

Dero Security Products

ASIS

SmartCell

SMC Alarmcentrale

VEB

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

Explicate

Lobeco

Optex

Secusoft

Seris

GFT

Koninklijke Oosterberg

Multiwacht

RoSecure

2N

BHVcertificaat.online

Advancis

Masset Solutions

IDIS

Genetec

VVNL

Paraat

NetworxConnect

Paxton

Traka ASSA ABLOY

VBN

G4S

CCV brengt ‘menukaart’ tegen ondermijnende criminaliteit

11 mei 2020
Redactie
12:13

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft een menukaart opgesteld waarin staat wat het CCV gemeenten kan bieden in de aanpak van georganiseerde criminaliteit in wijken. De aanpak van ondermijning in wijken is maatwerk. Het CCV zegt lokaal de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

“Samen met lokale partijen als de gemeente, de politie en het welzijnswerk kijken we wat er nodig is voor een preventieve wijkaanpak op ondermijning”, legt CCV-adviseur Sten Meijer uit. Vooral infiltratie van georganiseerde illegale activiteiten in wijken met veel armoede en achterstand baart zorgen. Dat vraagt om een dubbele aanpak, zoals ook gesteld in het essay ‘Weerbare wijken tegen ondermijning’ van het Verwey-Jonker Instituut.

Ondermijnend op ondermijning
Voorzitter Hans Boutellier van het instituut stelt dat niet alleen moet worden ingezet op handhaving en opsporing van criminelen om georganiseerde criminaliteit in wijken aan te pakken. Ook armoede en achterstand onder handen nemen, werkt ondermijnend op ondermijning. Daarbij moet je de kansen die er in een verloederde wijk liggen benutten.
De ondersteuning van het CCV in de wijken sluit volgens het instituut aan bij dit tweeledige offensief. De CCV-menukaart heeft elementen van beide strategieën om de ondermijning in de wijk tegen te gaan. Dit zijn onder andere trainingen, adviezen, onderzoek, workshops en procesbegeleiding.

Maatwerk
Meijer: “Hiermee kunnen wij gemeenten op maat helpen.” Het CCV heeft veel ervaring met het begeleiden van samenwerking tussen verschillende partijen zoals in het onderwijs, zorg, sociaal- en veiligheidsdomein. “Dit is iets dat goed van pas komt in de aanpak van ondermijning, want georganiseerde criminaliteit is immers domeinoverstijgend.”
Het CCV biedt daarbij ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld het begeleiden van intervisiebijeenkomsten, het opzetten van barrièremodellen, het uitvoeren van (fenomeen)onderzoeken en het verbeteren van de lokale samenwerking. De CCV-menukaart met alle mogelijkheden kan worden aangevraagd bij Sten Meijer.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Suricat

Videoguard

Wordt een partner