Beveiliging nieuws

Onze partners

Eagle Eye Networks

CardAccess

Akuvox

SMC Alarmcentrale

Oribi ID Solutions

DZ Technologies

Regio Control Veldt

Genetec

Securitas

Seagate

Crown Security Services

Hanwha Vision Europe

Brivo

Boon Edam

BHVcertificaat.online

Nimo Dog Security

Unii

Service Centrale Nederland

MPL

VAIBS

Ajax Systems

VideoGuard

Hikvision

Masset Solutions

Top Security

PG Security Systems

Paxton

De Beveiligingsjurist

Multiwacht

Nenova

i-Pro

VEB

Bosch Security Systems

HID

Lobeco

Nimo Drone Security

RoSecure

NetworxConnect

Kiwa

ASIS

VVNL

NIBHV

Optex

IDIS

SmartCell

Alphatronics

JMB Groep

CDVI

Alarm Meldnet

Trigion

OSEC

Dahua

Koninklijke Oosterberg

Bydemes

Secusoft

2N

SmartSD

SOBA

EAL

Traka ASSA ABLOY

VBN

20face

Eizo

Centurion

Explicate

Paraat

CSL

HD Security

Avigilon Alta

Uniview

G4S

Milestone

GFT

Advancis

Sequrix

Dero Security Products

ARAS

ADI

Seris

Gold-IP

ASSA ABLOY

Add Secure

Connect Security

CCV pleit bij J&V voor terugdraaien bezuinigingen

22 november 2017
Redactie
10:46

Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), heeft de voorzitter van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid een petitie aangeboden. Hierin roepen het CCV en meer dan 25 publieke en private partijen op om de voorgenomen bezuiniging op het CCV terug te draaien.

Volgens de ondertekenaars komt criminaliteitspreventie door de bezuiniging zwaar onder druk te staan. Opgebouwde publiek-private netwerken zullen verbrokkelen en opgebouwde kennis verdwijnt. Dit heeft grote gevolgen voor de fysieke en sociale veiligheid in Nederland en leidt tot extra druk op de strafrechtketen. Daarom riep Van den Brink in Den Haag op om de bezuiniging te stoppen en het ook in de toekomst mogelijk te houden om in gezamenlijkheid te werken aan minder slachtoffers en minder schade.

Ondernemers in de kou
De bezuiniging op het CCV treft zowel particulieren als ondernemers. Daarom steunen ook VNO-NCW en de VNG de petitie. In winkelgebieden met het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) neemt het aantal vernielingen met 33% af en het aantal bedreigingen met 21%. Succesvolle initiatieven met het KVO Buitengebied staan ook onder druk, terwijl juist nu blijkt dat criminelen ook daar hun weg vinden. Door het Keurmerk Veilig Ondernemen weg te bezuinigen, laat het kabinet ondernemers in de kou staan en verdwijnt er een unieke publiek-private samenwerking die veel steun krijgt vanuit het bedrijfsleven, aldus het CCV.

Particulieren
Particulieren treft deze bezuiniging bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en leefbaarheid in de wijk. Het aantal politiemeldingen over kwetsbare mensen of mensen met verward gedrag neemt toe. Dat ziet het CCV ook terug in de meldingen van woonoverlast en buurtbemiddeling. Onderwerpen waarop het CCV een actieve en effectieve rol heeft en nauw samenwerkt met gemeenten, politie en woningcorporaties.
Het zijn slechts enkele voorbeelden van goede publiek private samenwerking die schade en slachtoffers voorkomen en de druk op strafrechtketen verkleinen. ‘Een veiliger Nederland begint met voorkomen van criminaliteit’, meldt de begroting van het ministerie van Justitie en Veiligheid voor 2018. De bezuinigingen op het CCV passen daar niet bij. “Sterker nog, de subsidie voor het CCV is een minimale investering met een groot rendement. Deze bezuiniging is dan ook onbegrijpelijk in het licht van de miljarden die het kabinet uittrekt voor veiligheid. Het kabinet schiet hiermee in zijn eigen voet”, besluit Van den Brink.

Bron: Het CCV

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

MPL

Seagate

Wordt een partner