CCV zet samenwerking met branches Vertaz en VHS voort

Twee brancheverenigingen voor hang-en-sluitwerk, Vertaz en VHS, hebben hun samenwerkingsverband met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) verlengd. Ze zullen ook dit jaar acties ondernemen rondom het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Het laten dalen van het aantal woninginbraken is een maatschappelijk doel waar de burger én de overheid veel baat bij hebben. Het PKVW zorgt voor de verbinding tussen zowel publieke als private organisaties, zo zegt het CCV.
In mei kwamen de genoemde partijen bij elkaar om de jaarprogrammering voor 2017 te bekrachtigen. Speerpunten hierin zijn:

  • domotica in en om de (zorg)woning en het gebouw;
  • adviesgesprekken voor gemeenten, corporaties, VvE’s rond (grote) nieuwbouwprojecten en renovaties;
  • promotie van het PKVW op regionale bijeenkomsten in 2017;
  • de voorbereiding van de volgende Veilig Wonen Dag en de prijsuitreiking voor innovatieve producten en bedrijven in 2018;
  • digitale communicatie, via politiekeurmerk.nl en social media.

Innovatie
Vertaz en VHS werken samen met het CCV op het gebied van kwaliteit en promotie van onder andere het PKVW. Bovendien spelen zij een rol bij innovaties rond inbraakbeveiliging. Voorbeelden hiervan zijn gecertificeerde en voor het PKVW goedgekeurde oplossingen voor veilige toegang tot zorgwoningen. Het CCV biedt voor dit soort innovatieve producten een platform, zodat ze bij een groter publiek bekend worden.
Het CCV communiceert al veel over het Politiekeurmerk. Met het netwerk van de gezamenlijke brancheorganisaties en de daarbij aangesloten leden wordt een nog veel groter publiek bereikt.

Vertaz zet zich in voor de technische handel in de breedste zin en vertegenwoordigt en behartigt de belangen voor een uitgebreid scala van bedrijven.

De Algemene Branchevereniging (VHS) is een brancheorganisatie van fabrikanten en leveranciers van hang- en sluitwerk en producten voor toepassing in de gebouwde omgeving op het gebied van beveiliging, toegankelijkheid en veiligheid, die hun weg zowel in Nederland als ver daarbuiten weten te vinden.

Bron: het CCV.

 

Gedeeld

Geef een reactie