Beveiliging nieuws

Onze partners

SmartSD

Paxton

Akuvox

IDIS

Connect Security

Kiwa

VEB

OSEC

DZ Technologies

Brivo

i-Pro

Multiwacht

Dahua

Boon Edam

Advancis

Regio Control Veldt

20face

JMB Groep

Ajax Systems

VideoGuard

Add Secure

Oribi ID Solutions

SMC Alarmcentrale

Uniview

Nimo Drone Security

ASIS

Explicate

2N

NetworxConnect

Eagle Eye Networks

Nimo Dog Security

De Beveiligingsjurist

Unii

VBN

CSL

Bydemes

CDVI

Top Security

Crown Security Services

Lobeco

Alphatronics

SOBA

Genetec

Seris

Paraat

GFT

Alarm Meldnet

BHVcertificaat.online

ARAS

ASSA ABLOY

Centurion

Secusoft

Traka ASSA ABLOY

Avigilon Alta

Securitas

Hanwha Vision Europe

Nenova

SmartCell

Masset Solutions

HID

HD Security

Gold-IP

ADI

Bosch Security Systems

G4S

Seagate

Sequrix

Koninklijke Oosterberg

VVNL

EAL

Trigion

Hikvision

NIBHV

Optex

Dero Security Products

PG Security Systems

Eizo

RoSecure

VAIBS

Milestone

CardAccess

Service Centrale Nederland

MPL

CDA dringt aan op veiligheidsmaatregelen NS

29 januari 2016
Redactie
12:09

Het CDA wil dat er meer tempo wordt gemaakt met de uitvoering van eerder gemaakte afspraken om NS-personeel beter te beveiligen.

Zo is er volgens de partij nog steeds geen sprake van dubbele bemensing op avond- en nachttreinen; nog steeds zijn niet alle camera’s geplaatst in de treinen en op de kleine en middelgrote stations; de proef met bodycams is nog niet afgerond, laat staan dat bodycams toegepast worden; nog steeds zijn niet alle poortjes op de stations gesloten; en ook de invoering van een stationsverbod voor bepaalde agressieve personen is nog niet afgerond.
CDA woordvoerder Martijn van Helvert: “De veiligheid van onze mensen moet altijd voorop staan, ik vind het ongelofelijk dat na de gemaakte afspraken het nog steeds ontbreekt aan de uitvoering. Het NS-personeel is hier de dupe van. Daarom verzoek ik de regering om spoed te maken met de integrale aanpak van veiligheid van het NS-personeel, en te zorgen dat al deze maatregelen per 1 april 2016 in werking zijn getreden.”
Daarnaast verzoekt het CDA de regering een overleg te organiseren tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu en alle openbaar vervoeraanbieders, over de agressie tegen OV-personeel. Overleg hierover vindt nu gescheiden plaats, niet met alle vervoerders tegelijk. Bij een integraal overleg met alle betrokken partijen kan er een uitwisseling plaatsvinden van kennis en ervaring op het gebied van agressie tegen het personeel. Een motie met dat verzoek aan de regering werd ingediend door CDA woordvoerder Martijn van Helvert.
Van Helvert: “Het probleem van mishandeling van OV-personeel is niet alleen een probleem van NS maar van alle vervoerders, dus ook bij de regionale spoorbedrijven, in de bus, metro en tram. De NS hebben ongeveer net zoveel personeelsleden als de gezamenlijke regionale vervoerders samen, elk ongeveer 25.000. Ook in dat opzicht is er dus alle belang om de overleggen te combineren en zo samenwerking te versterken.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

MPL

Seagate

Wordt een partner