Beveiliging nieuws

Onze partners

Bosch Security Systems

Connect Security

Optex

Dero Security Products

Lobeco

ARAS

Sequrix

Boon Edam

Nenova

EAL

NetworxConnect

i-Pro

ADI

HD Security

SOBA

RoSecure

G4S

Genetec

Crown Security Services

Nimo Dog Security

Explicate

Multiwacht

VBN

Hanwha Vision Europe

Milestone

SmartSD

Regio Control Veldt

Akuvox

JMB Groep

Nimo Drone Security

Eizo

Securitas

Service Centrale Nederland

Dahua

Kiwa

Brivo

Unii

Seris

VEB

Add Secure

VAIBS

VideoGuard

2N

CDVI

VVNL

HID

Alarm Meldnet

DZ Technologies

Advancis

GFT

Koninklijke Oosterberg

OSEC

PG Security Systems

Avigilon Alta

Alphatronics

IDIS

Paraat

ASSA ABLOY

ASIS

Paxton

Eagle Eye Networks

Ajax Systems

Bydemes

NIBHV

Uniview

MPL

SMC Alarmcentrale

Traka ASSA ABLOY

Masset Solutions

Seagate

Centurion

Top Security

Hikvision

20face

Secusoft

Oribi ID Solutions

SmartCell

Gold-IP

Trigion

CSL

De Beveiligingsjurist

CardAccess

BHVcertificaat.online

Chaos in gevangenissen door sluitingen en overplaatsingen

12 oktober 2018
Redactie
05:59

De forse bezuinigingen op het gevangeniswezen beginnen hun tol te eisen, meldt De Telegraaf. Medewerkers van vier te sluiten inrichtingen waarschuwen minister Sander Dekker van Rechtsbescherming dat overhaast ‘gesleep met personeel en gedetineerden’ tot gevaarlijke situaties leidt.

Donderdag bleek dat het zelfs in een moderne gevangenis als die van Zaanstad kennelijk geen probleem is om drugs, drank en mobiele telefoons naar binnen te smokkelen. Er lijkt volgens De Telegraaf totale anarchie te heersen in de ‘Zaanse feesttent’. Maar ook elders schijnt het goed mis te zijn in het gevangeniswezen. Inrichtingen in Almere, Zeist, Zoetermeer en Zwaag gaan dicht en gedetineerden worden verhuisd naar locaties die daar niet op zijn berekend, wat voor het personeel tot gevaarlijke werksituaties leidt. De sluitingen zijn echter wel nodig, want er zijn inmiddels 13.622 plaatsen, terwijl verwacht wordt dat het aantal gedetineerden in 2023 nog ‘maar’ 9.810 zal bedragen.

Lawine
Intussen klaagt het personeel steen en been. “Dekker heeft een steen naar beneden gegooid, maar hij kan de lawine die daardoor is veroorzaakt niet opvangen”, zegt een medewerker in De Telegraaf. Alles zou komen doordat de verhuizingen te snel gebeuren. Zo zijn er voor bewaarders die naar Rotterdam zijn overgeplaatst nog geen piepers, waarmee zij in nood alarm kunnen slaan. Elders, zoals in Zaanstad, neemt wel het aantal gedetineerden toe, maar blijft de personeelssterkte gelijk, wat ten koste van controles gaat. Het management van de diverse inrichtingen spreekt de kritiek overigens tegen. De Rotterdamse bewaarders zouden altijd samen met een collega zijn, die wel een pieper heeft en ook aan andere problemen zou worden gewerkt. Dekker zegt de chaos ‘niet te herkennen’, maar begrijpt dat er problemen kunnen ontstaan als gedetineerden worden overgeplaatst.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Seagate

Suricat

Wordt een partner