Collectief winkelverbod Sittard en Geleen

Winkeliers in de centra van Geleen en Sittard gaan collectief winkelverboden van een jaar opleggen aan winkeldieven. Dat meldt 1Limburg. Wie voor het eerst betrapt wordt op winkeldiefstal krijgt eerst een waarschuwing van de winkelier. Bij de tweede keer volgt een collectief winkelverbod voor een jaar.

De winkeldief mag daarna bij geen van de deelnemende winkels nog naar binnen. Doet hij dat wel, dan kan de politie overgaan tot aanhouding wegens huisvredebreuk. Het winkelverbod geldt overigens niet automatisch voor beide steden. Er mogen namelijk geen gegevens over winkeldieven worden uitgewisseld. Wie in beide steden tweemaal betrapt wordt, krijgt uiteraard wel een verbod voor zowel Sittard als Geleen.
Politiechef Paul de Rooij zegt tegen 1Limburg blij te zijn met het initiatief. In Sittard-Geleen steeg het aantal winkeldiefstallen het afgelopen jaar met 16 procent ten opzichte van 2014. Hij hoopt dat het winkelverbod er ook toe leidt dat winkeliers weer vaker de moeite nemen om aangifte te doen van diefstal.

Deel dit artikel via: