Beveiliging nieuws

Onze partners

Masset Solutions

Service Centrale Nederland

IDIS

Gold-IP

EAL

Paraat

Regio Control Veldt

RoSecure

Bosch Security Systems

SmartCell

Dero Security Products

Add Secure

Koninklijke Oosterberg

Eizo

ASIS

Paxton

HID

SMC Alarmcentrale

Brivo

HD Security

ADI

SOBA

Avigilon Alta

MPL

CDVI

ARAS

VideoGuard

2N

Secusoft

GFT

VAIBS

CardAccess

Traka ASSA ABLOY

20face

Explicate

Multiwacht

Securitas

Nenova

Eagle Eye Networks

Connect Security

Oribi ID Solutions

NetworxConnect

NIBHV

Crown Security Services

Nimo Dog Security

Trigion

VVNL

BHVcertificaat.online

OSEC

G4S

Kiwa

VEB

Nimo Drone Security

Dahua

De Beveiligingsjurist

Sequrix

DZ Technologies

Advancis

PG Security Systems

JMB Groep

i-Pro

Genetec

Seris

Alarm Meldnet

Lobeco

Optex

Unii

Uniview

VBN

Alphatronics

Seagate

Hanwha Vision Europe

Akuvox

CSL

Centurion

Ajax Systems

Top Security

Bydemes

SmartSD

Hikvision

Milestone

ASSA ABLOY

Consortium zet kunstmatige intelligentie in tegen dreiging

1 november 2019
Redactie
07:03

Met het tekenen van een Letter of Intent is de eerste fase van het consortium Automated Security van start gegaan. Het consortium onder leiding van TNO, in nauwe samenwerking met The Hague Security Delta (HSD), richt zich op het geautomatiseerd detecteren van cyberdreiging met ondersteuning van geavanceerde technologieën zoals Artificial Intelligence.

Doel van het initiatief is een veilige en robuuste digitale economie in de regio te waarborgen. In dat kader wordt ook samengewerkt met de Provincie Zuid-Holland en Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en wordt ook beoogd samen te werken met de gemeente Den Haag. De partners van het cybersecurity consortium zijn: The Hague Security Delta (HSD), Hudson Cybertec, Compumatica, Secura, Elastic en KPN.
Gedurende de eerste fase, tot eind 2019, wordt gewerkt aan een meerjarig uitvoeringsprogramma. Vanaf Q2 2020 zal uitvoer aan het programma gegeven worden. Het consortium zal met cybersecurity bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen uitgebreid worden aan de hand van de ontwikkelde aanpak.

Vatbaar voor cyberaanvallen
Nederland kent een snelgroeiende digitalisering van processen en diensten en heeft daarmee een sterke economische positie verworven. Vitale sectoren zoals logistiek, gezondheidszorg en de maak-industrie transformeren, onder invloed van digitalisering, businessmodellen en bedrijfsprocessen om concurrerend blijven. De groeiende digitalisering maakt Nederland vatbaar voor cyberaanvallen. Zeker gezien de technieken die cybercriminelen gebruiken om in te breken in netwerken van de overheid en bedrijven steeds geavanceerder worden.

Grote uitdaging
De grote uitdaging voor het implementeren van, onder andere op AI geënte, cybersecurity oplossingen is dat er op grote schaal en op verschillende niveaus data moet worden uitgewisseld om afwijkingen direct te kunnen detecteren en hierop te kunnen handelen. Een integrale, cross-sectorale aanpak tussen publiek en privaat is een randvoorwaarde om tot geautomatiseerde cybersecurityoplossingen voor dreigings- en risicoanalyse, besluitvorming en response te komen waarmee we de hedendaagse uitdagingen het hoofd kunnen bieden.
Het Consortium Automated Security Operations is een voorbeeld van een initiatief dat in lijn is met uit het nationale Strategische Actieplan voor AI, dat 8 oktober is gelanceerd door staatssecretaris ministerie EZK Mona Keijzer.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Seagate

Suricat

Wordt een partner