Consumentenbond heeft slimme videodeurbellen getest

De Consumentenbond heeft elf deurbellen met camera getest. De beste uit de test en de beste koop waren beide van het bekende merk Ring. De eerste, de Ring Video Doorbell Pro 2, scoorde het hoogste aantal punten, maar is met 249 euro ook flink aan de prijs.

De Ring Video Doorbell Pro 2 is volgens de expert van de Consumentenbond heel duur, maar ook heel goed. Bezoekers worden van top tot teen in beeld gebracht en zijn goed te horen. Door middel van privacymaskers kunnen de woningen van de overburen onzichtbaar worden gemaakt. De app werkt prettig, de bewegingsmelding werkt erg goed en ook tijdens een donkere dag is de beeldkwaliteit prima. Minpuntjes zijn er ook. Om beelden te bewaren is een betaald abonnement nodig, het apparaat werkt alleen via wifi, het is een gehannes om de voeding en de bestaande deurbel aan te sluiten en het geluid heeft een vertraging van een halve seconde, waardoor het niet synchroon met het beeld loopt.

Goed alternatief
Voor wie 249 euro te duur vindt, is de 59 euro kostende Ring Video Doorbell Wired een goede optie. Na het verwijderen van de oude deurbel, kan het apparaat op dezelfde bedrading worden aangesloten. De bewegingsmelding is in te stellen in drie zones. Na bewegingsdetectie verschijnt direct beeld in de app op de smartphone. Ook deze slimme deurbel heeft enkele nadelen. Een extra apparaat van 35 euro is nodig als men de bestaande gong wil blijven horen. De beeldkwaliteit in donker is matig en ook bij dit model is voor beeldopslag een abonnement nodig. Verder duurt het gemiddeld 4,5 seconde voordat een gesprek met de bezoeker kan worden gestart.

Overige modellen
De op een na beste van de test was de Ring Video Doorbell 4 (€200). Op de nummers 3 en 4 kwamen de Video doorbell wire free (€107) en Video Doorbell (€122) van Arlo. Nummer 5 was de boven beschreven Ring Video Doorbell Wired (€59). De Nest Hello (€239) moest genoegen nemen met de zesde plaats, gevolgd door de Video Doorbell van Eufy (€169). De laatste heeft de beste beeldkwaliteit en daarom het meest geschikt als beveiligingscamera. Nummer 8 was de DB1C van Ezviz (€112) en op 9 stond de Buzz LO van Marmitek (€69). De pittig geprijsde (€235) Smart Video Doorbell van Netatmo eindigde op de tiende plaats en hekkensluiter werd de R4957 van Woox (€79). Deze heeft volgens de Consumentenbond een zo slecht geluid dat een gesprek met de bezoeker niet mogelijk is. Wie gratis beelden wil opslaan, kan het beste de Video Doorbell van Eufy of de Smart Video Doorbell van Netatmo. Bij Arlo, Nest en Ring moet daarvoor betaald worden.

Leden van de Consumentenbond kunnen de volledige test hier lezen.

Deel dit artikel via: