Beveiliging nieuws

Onze partners

VAIBS

Boon Edam

SmartSD

Multiwacht

Dero Security Products

HID

Connect Security

Alarm Meldnet

Bosch Security Systems

Explicate

G4S

Centurion

NetworxConnect

Nimo Drone Security

Optex

Gold-IP

Seris

Sequrix

Regio Control Veldt

Milestone

20face

Alphatronics

Uniview

JMB Groep

Top Security

BHVcertificaat.online

CDVI

Masset Solutions

IDIS

ASIS

Kiwa

Paxton

Koninklijke Oosterberg

VVNL

Service Centrale Nederland

Seagate

SmartCell

CardAccess

CSL

i-Pro

VBN

SOBA

Lobeco

NIBHV

Akuvox

GFT

Nimo Dog Security

MPL

Bydemes

VEB

VideoGuard

ARAS

Crown Security Services

Advancis

Oribi ID Solutions

Avigilon Alta

Eagle Eye Networks

2N

De Beveiligingsjurist

SMC Alarmcentrale

Genetec

OSEC

Add Secure

ADI

ASSA ABLOY

RoSecure

Traka ASSA ABLOY

Dahua

Unii

Eizo

HD Security

Hikvision

Trigion

Secusoft

Ajax Systems

DZ Technologies

Nenova

PG Security Systems

Paraat

EAL

Brivo

Securitas

Hanwha Vision Europe

Convenant gevangenispersoneel: 100 miljoen voor vakmanschap

28 november 2017
Redactie
20:19

De vakbonden, de Centrale Ondernemingsraad DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen) en de Hoofddirecteur DJI hebben dinsdag het convenant ‘Werken aan een solide personeelsbeleid’ ondertekend. Dit convenant voor het gevangenispersoneel vloeit voort uit afspraken gemaakt in het Regeerakkoord.

De inzet van het convenant is drieledig: investeren in vakmanschap van het personeel om recidive te verminderen, rust in de organisatie brengen na jaren van grote veranderingen en de flexibiliteit van de organisatie vergroten. Minister Dekker (Rechtsbescherming) reageert positief op het convenant, dat volgens hem een erkenning is voor het werk van het DJI-personeel. “Investeren in vakmanschap is essentieel om te kunnen werken met de steeds complexer wordende doelgroep en het terugdringen van recidive”, stelt Dekker. Voor de komende vier jaar wordt er binnen het eigen vermogen van DJI in totaal 100 miljoen euro vrijgemaakt.

Visie op het gevangeniswezen
Komend voorjaar zal minister Dekker zijn visie op het gevangeniswezen presenteren. Onderdelen daarvan zijn: de recidive terugdringen, de voorwaardelijke invrijheidstelling inperken en de detentiefasering doorzetten. De afspraken in het convenant geven baanzekerheid aan het DJI-personeel, dat de afgelopen jaren veel veranderingen heeft meegemaakt. Bij onverhoopte sluiting of concentratie van leegstand van een inrichting of deel daarvan krijgen de medewerkers gedurende vier jaar de garantie dat zij worden herplaatst binnen de inrichting of in een naburige locatie van DJI.

Opleiden van personeel
Ook wordt geïnvesteerd in het opleiden van het personeel. Om de veiligheid te kunnen blijven garanderen van personeel en de samenleving, wordt de werkdruk in de inrichtingen verlaagd. “De werkzekerheid die dit convenant biedt voor de komende vier jaar, brengt rust in de organisatie en biedt vertrouwen voor de toekomst. Dat geeft ons de gelegenheid goed na te denken hoe met de bestaande overcapaciteit bij DJI om te gaan”, aldus Dekker.
Hoofddirecteur DJI Peter Hennephof vult aan: “Ik ben ongelooflijk blij met dit convenant, onze medewerkers hebben lang in onzekerheid gezeten. Petje af voor hun professionaliteit en wendbaarheid in de achterliggende periode. Met dit convenant en de financiële impuls, leggen we een goede basis voor medewerkers én organisatie om toegerust te zijn op de uitvoering van de te ontwikkelen visie op het gevangeniswezen.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner