Beveiliging nieuws

Onze partners

HD Security

SMC Alarmcentrale

Sequrix

ASIS

CardAccess

GFT

NetworxConnect

Unii

Hikvision

Bosch Security Systems

Paxton

OSEC

Securitas

Eagle Eye Networks

Koninklijke Oosterberg

Akuvox

Explicate

CDVI

Connect Security

Traka ASSA ABLOY

NIBHV

VAIBS

i-Pro

Seris

Add Secure

SmartSD

Alarm Meldnet

Oribi ID Solutions

VEB

VBN

IDIS

Dero Security Products

Hanwha Vision Europe

Nimo Drone Security

Lobeco

G4S

Regio Control Veldt

RoSecure

ADI

VideoGuard

De Beveiligingsjurist

EAL

Eizo

Centurion

Nenova

Crown Security Services

CSL

Avigilon Alta

ASSA ABLOY

Seagate

Milestone

VVNL

Optex

SmartCell

Multiwacht

Dahua

Genetec

Nimo Dog Security

Bydemes

Ajax Systems

HID

Service Centrale Nederland

BHVcertificaat.online

JMB Groep

Trigion

DZ Technologies

Boon Edam

Secusoft

SOBA

Masset Solutions

ARAS

PG Security Systems

MPL

2N

Advancis

Top Security

Uniview

Kiwa

Paraat

20face

Brivo

Gold-IP

Alphatronics

Convenant tegen overvallen op waardetransporten

8 februari 2017
Redactie
10:46

Overvallen op gelddepots zijn zeer zware delicten, met grote impact op het personeel, op omstanders en op de politie. Ter bestrijding van deze gewelddadige vermogenscriminaliteit tekenen donderdag vijf publiek-private partijen, waaronder minister Blok van Veiligheid en Justitie en Laetitia Griffith, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche een convenant.

In het convenant zijn nadere afspraken gemaakt die zullen leiden tot een effectievere samenwerking, preventie en bestrijding van overvallen op geld en waardendepots. Hierbij deinzen de overvallers er niet voor terug vuurwapens en explosieven te gebruiken. Effectieve bestrijding van deze ernstige vorm van criminaliteit vereist een krachtenbundeling van betrokken publieke en private partijen. Volgens Griffith is juist daarom dit convenant zo belangrijk: “Door heldere keurmerkeisen te stellen aan de beveiliging van de depots van geld- en waardetransporteurs neemt de sector haar verantwoordelijkheid. Minstens zo belangrijk zijn de afspraken die we hebben gemaakt met de politie over de uitwisseling van modus operandi en gezamenlijke trainingen. Zo dragen we samen verder bij aan de bescherming van het chartale betalingsverkeer en de veiligheid van Nederland in het algemeen.”

Diefstal ontmoedigen, detecteren en vertragen
Doel van de krachtenbundeling is diefstal van aanwezige waarden op depots van geld- en waardetransporteurs daadwerkelijk te ontmoedigen, tijdig te detecteren en te vertragen. Hiervoor worden de veiligheidsplannen aangescherpt om indringers sneller te detecteren en overvallen op geldtransportbedrijven met explosieven en zware voertuigen effectief te vertragen. Daarnaast worden afspraken gemaakt over de inzet van de Dienst Speciale Interventie, de Meldprocedure Overvallen en het meldingsprotocol-112. Het convenant wordt ondertekend door Minister Blok van Veiligheid en Justitie, voorzitter Laetitia Griffith van De Nederlandse Veiligheidsbranche, de Nationale politie, G4S en SecurCash.

Goede samenwerking
Frans Heeres, landelijk portefeuillehouder Overvallen, Politie: “Het convenant vormt een bevestiging van de goede samenwerking, waarbij in de afgelopen jaren al een goed resultaat is behaald. Enkele overvallen op geldtransportbedrijven de laatste tijd bevestigen echter dat continu aandacht en informatie-uitwisseling noodzakelijk is om de private branche in staat te stellen blijvend de juiste maatregelen te nemen.”
Paul van der Knaap, directeur G4S Cash Solutions: “Wij hanteren het keurmerk van de Nederlandse Veiligheidsbranche waarbinnen rekening wordt gehouden met de eisen aan locaties waar op- en overslag en verwerking van geld en hoge waarden plaatsvindt. Dit is van grote waarde, ook voor onze opdrachtgevers.”
Mario Koevoets, Statutair Directeur SecurCash : “We zijn er trots op onderdeel uit te mogen maken van dit convenant. Door de juiste kennis en expertise te combineren kunnen we samen de beste beveiligingsconcepten opstellen en veiligheidsmaatregelen nemen.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

MPL

Videoguard

Wordt een partner