Beveiliging nieuws

Onze partners

Ajax Systems

Genetec

SMC Alarmcentrale

VideoGuard

Oribi ID Solutions

Alarm Meldnet

Seagate

VBN

Nenova

Advancis

Bydemes

OSEC

Boon Edam

Top Security

NIBHV

Masset Solutions

Dero Security Products

NetworxConnect

Koninklijke Oosterberg

Eizo

Hanwha Vision Europe

Unii

De Beveiligingsjurist

Seris

Secusoft

RoSecure

CDVI

Multiwacht

VVNL

Traka ASSA ABLOY

SmartSD

Gold-IP

Service Centrale Nederland

HD Security

Avigilon Alta

Nimo Dog Security

20face

DZ Technologies

Securitas

Sequrix

Brivo

EAL

Paraat

ARAS

Connect Security

Hikvision

JMB Groep

ASSA ABLOY

VAIBS

Akuvox

G4S

Milestone

CSL

SmartCell

IDIS

Centurion

Nimo Drone Security

i-Pro

Paxton

Regio Control Veldt

Uniview

CardAccess

ADI

VEB

PG Security Systems

MPL

Kiwa

Crown Security Services

Bosch Security Systems

Lobeco

GFT

ASIS

2N

SOBA

Explicate

Alphatronics

Dahua

Eagle Eye Networks

Optex

Trigion

Add Secure

HID

BHVcertificaat.online

Convenant voor veilig geld- en waardetransport

3 december 2020
Redactie
09:57

De overheid en de beveiligingsbranche zetten de komende jaren hun samenwerking voort bij het bestrijden van overvallen op gelddepots en geld- en waardetransporten. Vier publieke en private partijen hebben daartoe een convenant getekend. De afspraken die hierin zijn opgenomen, hebben betrekking op het voorkomen en bestrijden van deze ernstige vorm van criminaliteit.

Ondertekenaars zijn de minister van Justitie en Veiligheid, de politie, de Nederlandse Veiligheidsbranche en Brink’s Solutions Nederland BV. Het convenant geldt voor drie jaar en bouwt voort op de afspraken die ruim drie jaar geleden zijn gemaakt over samenwerking en informatie-uitwisseling.

Explosieven
Geld- en waardedepots en geld- en waardetransporteurs zijn een aantrekkelijk doelwit voor de georganiseerde criminaliteit, constateren de ondertekenaars van het convenant. Criminelen deinzen er niet voor terug hierbij explosieven en automatische vuurwapens te gebruiken. “De toenemende digitalisering van transactiemogelijkheden brengt ook met zich mee dat criminelen zich meer richten op branches en objecten waar veel contant geld voorhanden is.”

Aanvalsplannen
In het convenant is onder andere afgesproken dat de aanvalsplannen van geld- en waardedepots jaarlijks worden beoordeeld op juistheid en volledigheid en dat responseplannen minstens zo vaak worden getest. Desgewenst kunnen politie en particuliere beveiligers gezamenlijk oefenen of trainingen organiseren.

Essentieel belang
Ard van der Steur, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche, is blij met de continuering van de samenwerkingsafspraken: “Juist op dit gebied is het van essentieel belang dat justitie, politie en beveiligingsbedrijven naadloos samenwerken en optimaal gebruik maken van elkaars kennis en ervaring. Dat wordt met dit convenant geborgd.”
De Nederlandse Veiligheidsbranche, onder andere eigenaar van het Keurmerk Geld- en Waardetransport, stelt in het kader van dit convenant haar specialistische kennis beschikbaar. Het keurmerk stelt onder andere heldere eisen aan de beveiliging van depots van geld- en waardetransporteurs.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner