Beveiliging nieuws

Onze partners

Traka ASSA ABLOY

G4S

BHVcertificaat.online

Eagle Eye Networks

Connect Security

IDIS

NIBHV

NetworxConnect

Optex

MPL

Top Security

Seagate

i-Pro

Milestone

20face

Add Secure

Uniview

Service Centrale Nederland

SmartCell

OSEC

Sequrix

Paxton

ASSA ABLOY

Explicate

Eizo

VBN

Hikvision

Lobeco

Centurion

Oribi ID Solutions

Trigion

ADI

Advancis

ARAS

Alarm Meldnet

VAIBS

De Beveiligingsjurist

ASIS

Alphatronics

GFT

Ajax Systems

Akuvox

Multiwacht

RoSecure

Seris

Avigilon Alta

VEB

Securitas

HD Security

Nimo Drone Security

Hanwha Vision Europe

Nimo Dog Security

Dero Security Products

Unii

Paraat

HID

Gold-IP

EAL

Kiwa

SmartSD

VVNL

CSL

Secusoft

Genetec

CDVI

Dahua

Masset Solutions

2N

SMC Alarmcentrale

JMB Groep

Bydemes

SOBA

DZ Technologies

VideoGuard

PG Security Systems

Bosch Security Systems

Nenova

CardAccess

Regio Control Veldt

Crown Security Services

Boon Edam

Brivo

Koninklijke Oosterberg

CoronaMelder-app zaterdag landelijk te gebruiken

7 oktober 2020
Redactie
05:02

De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de Tijdelijke wet notificatieapplicatie Covid-19. Deze wet regelt de wettelijke grondslag voor het gebruik van de CoronaMelder-app. Nu de app ook door de senaat is, wordt deze zaterdag landelijk ingevoerd. De app is inmiddels ruim 1,3 miljoen keer gedownload.

In de wet staat een antimisbruikbepaling om te waarborgen dat gebruik van de app altijd op basis van vrijwilligheid gebeurt. Zaterdag start een landelijke campagne om de app onder de aandacht te brengen. Minister Hugo de Jonge: “Mooi dat het gebruik van CoronaMelder door beide Kamers wordt omarmd. We moeten alles op alles zetten om verspreiding van het virus de kop in te drukken. De app kan daarin een belangrijke rol spelen, hoog tijd om die nu ook in Nederland te gaan inzetten.”

Privacy
De app is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD en stelt mensen in staat de verspreiding van het virus tegen te gaan. De app beschermt de privacy doordat er geen informatie van gebruikers of de locatie van een gebruiker wordt opgeslagen. Bovendien mogen mensen nooit, direct dan wel indirect, door wie dan ook worden gedwongen tot het gebruik van de app. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan dat een restauranteigenaar het gebruik van CoronaMelder verplicht stelt voor het kunnen plaatsnemen op zijn terras.

Maatregelen
Dankzij de app kunnen meer mensen sneller een bericht krijgen dat ze in de buurt van een besmet persoon zijn geweest. Veel mensen kunnen zich moeilijk herinneren met wie ze bijvoorbeeld allemaal in hetzelfde restaurant hebben gezeten. De app herinnert die contacten wel en waarschuwt daardoor meer mensen. Door op deze manier meer mensen sneller te berichten dat ze risico kunnen lopen, kunnen zij maatregelen nemen en voorkomen dat het virus onbewust op anderen wordt overgedragen.

De app is de afgelopen weken in vijf regio’s getest. Alleen in deze regio’s kon men via de app anderen waarschuwen als men corona bleek te hebben. Vanaf aanstaande zaterdag kan dat overal in Nederland.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

MPL

Wordt een partner