Een beveiliger op elke Tilburgse bus

Om inwoners van Tilburg weer van busvervoer te voorzien, heeft Arriva met de chauffeurs afgesproken dat er in ieder geval tot maandagavond op elke bus een beveiliger meerijdt. Zaterdag werd tot 5 uur ’s middags gestaakt wegens een gewapende overval op vrijdagavond, waarvan de politie bijgaand beeld heeft vrijgegeven.
Het rommelt al langer in de wereld van het openbaar vervoer. Ook in Amsterdam-Noord, Almere en Apeldoorn legden chauffeurs recent het werk neer, omdat zij zich niet meer veilig voelen in de bus. Naast de ‘normale’ agressie vinden steeds meer gewapende overvallen plaats, ofschoon de buit doorgaans nauwelijks de moeite waard is.
Om in Tilburg de chauffeurs weer aan het werk te krijgen, rijdt nu met elke bus een beveiliger mee, totdat maandag overleg heeft plaatsgevonden over andere mogelijkheden. Dat overleg vindt plaats met de vakbonden, de ondernemingsraad en een vertegenwoordiging van de chauffeurs. Een structurele oplossing kan het weren van contant geld zijn, maar vooral voor toeristen kan dat een probleem zijn. Men kan eens naar Engeland kijken. Daar kan alleen gepast worden betaald in de bus en verdwijnen de munten in een automaat, die de chauffeur niet kan openen.

Gedeeld

Geef een reactie