‘Den Haag’ boos wegens inzet Marokkaanse consul tegen reljeugd Ede

Vannacht gingen er opnieuw vier auto’s in vlammen op. Sinds een Marokkaans theehuis werd gesloten lijkt Ede op een Parijse banlieue van een paar jaar geleden. De gemeente doet nu een beroep op de Marokkaanse consul Khalid Guelzim om de relschoppers tot de orde te roepen en dat is politiek Den Haag in het verkeerde keelgat geschoten.

VVD-Kamerlid Malik Azmani noemt het initiatief van de Edense burgemeester Cees van der Knaap (CDA) ‘een brevet van onvermogen’. Maar die zit er intussen mee dat een groep van tientallen jongeren van veelal van Marokkaanse afkomst dagelijks zorgt voor ongeregeldheden en vernielingen in en rond het leegstaande winkelcentrum De Lindenhorst. Reden is een theehuis dat door jongeren werd bezocht en dat wegens geplande nieuwbouw van het winkelcentrum gesloopt wordt. Kamerlid Ahmed Marcouch van de PvdA vindt echter dat burgemeester Van der Knaap het lokaal gezag onder geen beding uit handen mag geven aan een diplomaat van een ander land. Kamerlid Machiel de Graaf van de PVV vindt het helemaal schandalig. “Bel dan meteen de koning van Marokko of hij Willem-Alexander wil vervangen.” Morgenmiddag houdt de Marokkaanse gemeenschap in Ede een protesttocht tegen het wangedrag van de jongeren.

Gedeeld

One thought on “‘Den Haag’ boos wegens inzet Marokkaanse consul tegen reljeugd Ede”

  1. Dhr. van der Knaap is net zo’n angsthaas als ons hele kabinet enz. op een enkeling na. Bang voor represailles van onze nieuwe Nederlanders als men hen iets in de weg legt op hun zegetocht naar overname van Nederland. Iedere stap die men probeert te zetten tegen deze overname wordt meteen geblokt met termen als ” racisme” enz. Dadelijk mag je nog niet meer zeggen welk merk Wc-papier je gebruikt omdat dat door nieuwe Nederlanders verkeerd kan worden uitgelegd.

Geef een reactie