Meeste autodiefstallen in Amsterdam

Amsterdam is volgens leasemaatschappij Alphabet de gevaarlijkste stad om je auto te parkeren. Daar vindt namelijk ruim 14 procent van alle autodiefstallen plaats, zo verklaart het bedrijf in het Algemeen Dagblad.

Leasemaatschappij Alphabet deed onlangs onderzoek naar autodiefstallen en -schades in Nederland. Hieruit blijkt dat in Amsterdam de meeste auto’s worden gestolen. Rotterdam volgt op de tweede plaats met ruim 7 procent van het totaal. In Den Haag vindt 3 procent van alle diefstallen plaats. Amstelveen en Delft volgen op de vierde en vijfde plaats. Andere plaatsen in de top 10 zijn respectievelijk Rhoon, Zoetermeer, Arnhem, Rosmalen en ‘s-Hertogenbosch.

Populairst
De leasemaatschappij onderzocht ook welke modellen het populairst zijn bij dieven. Dat blijken de Audi A3, BMW 1 en 3 en de Volkswagen Golf en Polo. Bijna 70 procent van de gestolen auto’s wordt niet teruggevonden. Dat betekent een kleine verbetering, want een jaar eerder was dit nog 81 procent.
Het gebeurt ook vaak dat dieven alleen op onderdelen uit zijn of op goederen in de auto. In BMW’s wordt met 20 procent van het totaal het meest ingebroken. Audi en Volkswagen volgens op de tweede en derde plaats. Wie in een KIA of Hyundai rijdt, heeft het minst last van autokraken. Bij zes op de tien autokraken wordt een zijruitje ingeslagen. Dieven hebben het dan vooral voorzien op het navigatiesysteem, het stuur en de airbags. De schade kan daarbij volgens Alphabet oplopen tot wel 8.000 euro per geval.

Gedeeld

Geef een reactie