Overvallers bedreigen geldloopster G4S met handgranaat aan enkel

Overvallers probeerden twee maanden geleden een geldtransport te overvallen door een handgranaat te bevestigen aan de enkel van een medewerker van waardetransportbedrijf G4S. Dat maakte de politie bekend tijdens het opsporingsprogramma Bureau 020 van de Amsterdamse tv-zender AT5.

De medewerkers van G4S parkeerden op 7 maart hun geldwagen voor een bank in Amsterdam-Noord. Toen een vrouwelijke medewerker het voertuig verliet, werd zij aangevallen door twee mannen. Deze bedreigden haar met een vuurwapen en trokken haar een busje in. Daar werd een handgranaat aan haar enkel vastgemaakt. De overvallers dwongen het slachtoffer vervolgens om naar de waardetransportauto te lopen om geld te halen. De vrouw slaagde er echter in het explosief van haar enkel te verwijderen. Toen de mannen dat zagen, sprongen ze op een scooter en gingen ervandoor.
“Ik zit al een tijdje bij de politie, maar dit heb ik nog nooit gehoord”, zegt een politiewoordvoerder tegen AT5. “Het is echt zinloos wat deze overvallers hebben geprobeerd. Geldlopers kunnen niet zomaar even geld pakken uit zo’n wagen.” De politie is op zoek naar getuigen. Er wordt specifiek gezocht naar drie glazenwassers die in de buurt waren. De vluchtende daders zijn ook op camerabeelden vastgelegd.

Gedeeld

Geef een reactie