Verdubbeling plofkraken in Duitse grensstreek

In de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen hebben dit jaar al meer plof- en ramkraken plaatsgevonden dan in heel 2015. De Duitse politie beschouwt de Nederlandse ‘Audi-bende’ als hoofdverdachte, aldus nu.nl.

In de deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn dit jaar al tachtig geldautomaten geplunderd. In 2015 gebeurde dit 67 keer. Maar in Nedersaksen was de stijging nog veel dramatischer. Daar ging het van 28 in 2015 naar 67 in de eerste helft van dit jaar.
De verdenking valt op een groep van zo’n 250 Nederlanders van Marokkaanse afkomst, die uit de buurt van Utrecht en Amsterdam komen en rondrijdt in snelle Audi’s. Ze waren eerder actief in Nederland, maar hebben hun werkterrein verlegd sinds de automaten in Nederland zijn beveiligd met een systeem dat de inhoud vernietigt bij kraakpogingen. De Duitsers zijn inmiddels ook begonnen met het beter beveiligen van hun geldautomaten, maar er zijn nog genoeg automaten zonder die beveiliging. Zo wist de bende in Papenburg, net over de grens bij Groningen, opnieuw met succes toe te slaan.

Gedeeld

Geef een reactie