Beveiliging nieuws

Onze partners

EAL

Bydemes

OSEC

SmartCell

Paxton

Dero Security Products

DZ Technologies

Avigilon Alta

SmartSD

VideoGuard

Alphatronics

Add Secure

NIBHV

RoSecure

HID

Connect Security

Regio Control Veldt

ARAS

Uniview

Seagate

BHVcertificaat.online

ADI

Crown Security Services

Centurion

Eizo

ASIS

De Beveiligingsjurist

Paraat

Top Security

SOBA

Securitas

G4S

Bosch Security Systems

Hanwha Vision Europe

Unii

i-Pro

2N

Seris

Nimo Drone Security

GFT

CardAccess

20face

Brivo

Lobeco

IDIS

NetworxConnect

Nimo Dog Security

Alarm Meldnet

Traka ASSA ABLOY

Dahua

Service Centrale Nederland

VEB

Ajax Systems

Advancis

Explicate

CSL

PG Security Systems

HD Security

Sequrix

ASSA ABLOY

Optex

Eagle Eye Networks

Akuvox

JMB Groep

Hikvision

Oribi ID Solutions

VAIBS

Trigion

VVNL

Secusoft

Koninklijke Oosterberg

Kiwa

Nenova

CDVI

VBN

Masset Solutions

Multiwacht

Gold-IP

MPL

SMC Alarmcentrale

Milestone

Genetec

Crisis in beveiliging gevaar voor horeca en evenementen

12 mei 2020
Redactie
15:56

Bedrijven die zich bezig houden met evenementen- en horecabeveiliging staan op het punt om te vallen, zo waarschuwt de Nederlandse Veiligheidsbranche. De evenementen- en horecabranche zou daardoor niet van start kunnen, als daar vanuit het oogpunt van volksgezondheid ruimte voor ontstaat.

De Nederlandse Veiligheidsbranche schrijft dit in een brief aan de ministers Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en Hoekstra van Financiën. Sinds maart hebben beveiligingsbedrijven in de evenementen- en horecabeveiliging nauwelijks of geen omzet, terwijl veel kosten gewoon doorlopen. Daarbij gaat het om vaste bedrijfskosten, maar bijvoorbeeld ook om de kosten van voorbereiding van de vele evenementen die voor 2020 op het programma stonden.

Bijdrage nodig van 10 miljoen euro
Om verliezen te dekken en bedrijven overeind te houden is volgens de Nederlandse Veiligheidsbranche voor 2020 een aanvullende overheidsbijdrage nodig van 10 miljoen euro. Als ook in 2021 geen grootschalige evenementen mogelijk zijn, dan zou, zonder algehele steunmaatregelen voor dat jaar een bedrag van 13,5 miljoen euro nodig zijn om de sector overeind te houden. Daarbij adviseert de Nederlandse Veiligheidsbranche alleen steun te geven aan bedrijven die investeren, opleiden, innoveren en gezond zijn en dit kunnen onderbouwen met een accountantsverklaring.

Noodzakelijk en onmisbare partner
De Nederlandse Veiligheidsbranche wijst in de brief aan de drie ministers op de belangrijke positie van evenementen- en horecabeveiligingsbedrijven. “Voor de politie is onze sector een noodzakelijke en onmisbare partner”, aldus voorzitter Ard van der Steur. Al jaren zijn organisatoren van evenementen en horecaondernemers zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van hun evenement of etablissement. De politie heeft te weinig capaciteit om die veiligheid te waarborgen en rekent op de beschikbaarheid van particuliere beveiligingsbedrijven.

Strenge eisen
De bedrijven aangesloten bij de sectie Evenementen- en Horecabeveiliging van de Nederlandse Veiligheidsbranche (met in totaal 8.000 medewerkers en vorig jaar 67 miljoen euro aan omzet) voldoen volgens de branchevereniging aan strenge eisen en werken met ervaren beveiligers. “Iedereen is ervan overtuigd dat ook in het nieuwe normaal uitgaan en evenementen weer een plek zullen hebben. Die tijd moeten we overbruggen, expertise vasthouden in deze bedrijven en verder ontwikkelen. En daarvoor is extra financiële ondersteuning nodig”, aldus Van der Steur.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

MPL

Wordt een partner