Crowdfunding-actie voor aanschaf anti-overvalsysteem

De eigenaar van een aantal Primera-winkels in Lelystad is een crowdfunding-actie gestart na voor de vijfde keer te zijn overvallen. Met het opgehaalde geld wil Ronald Riecker een 10.000 euro kostend kassasysteem aanschaffen dat overval-proof zou moeten zijn, zo meldt Omroep Flevoland.

“Na vijf overvallen zijn we het zat”, klaagt de geplaagde ondernemer. “Wij als Primera hebben er alles aan gedaan om onze winkels te beveiligen tegen overvallers en inbraken. We hebben tijdsloten, DNA-spray, een mistgenerator en zeer goede camerabewaking. Maar helaas blijkt dat nog niet voldoende. Wij weten niet wat wij nog meer kunnen doen op het gebied van beveiliging.” Riecker probeerde met de verhuurders van de winkels en de gemeente tot betere oplossingen te komen, maar die wilden daar niet aan meewerken. Hij ziet nu alleen nog heil in een gesloten kassasysteem, waarbij zelfs het personeel niet meer bij het afgeroomde geld kan komen. Maar dat kost 10.000 euro en dat kan de winkelier zich niet veroorloven.

Verantwoordelijk
Riecker zegt zich verantwoordelijk te voelen om zijn personeel een veile werkplek te kunnen bieden. Daarom is hij de crowdfunding-actie gestart. “Wie helpt ons om ons personeel een veilige werkplek te kunnen bezorgen?” Inmiddels druppelt het geld binnen en staat de teller op 600 euro. “Veel mensen reageren enthousiast en willen best wel wat bijdragen. Hopelijk is het genoeg om in december het nieuwe systeem aan te schaffen”, vertelde Riecker aan Omroep Flevoland.

Gedeeld

Geef een reactie