Beveiliging nieuws

Onze partners

EAL

Oribi ID Solutions

Securitas

Connect Security

BHVcertificaat.online

i-Pro

Multiwacht

Centurion

SOBA

Nenova

Nimo Drone Security

HD Security

Sequrix

VEB

Top Security

Seagate

G4S

Masset Solutions

Milestone

CSL

CardAccess

Crown Security Services

Dahua

Dero Security Products

Alarm Meldnet

Hikvision

GFT

SmartCell

Regio Control Veldt

Akuvox

Bydemes

Eizo

Add Secure

Seris

Bosch Security Systems

Uniview

DZ Technologies

Eagle Eye Networks

Hanwha Vision Europe

SmartSD

ASIS

JMB Groep

Avigilon Alta

Alphatronics

Gold-IP

Optex

PG Security Systems

Service Centrale Nederland

SMC Alarmcentrale

NetworxConnect

RoSecure

Nimo Dog Security

VVNL

Genetec

Paraat

Traka ASSA ABLOY

OSEC

VBN

Kiwa

Explicate

Brivo

Paxton

Secusoft

Advancis

ADI

Unii

ARAS

MPL

Lobeco

ASSA ABLOY

HID

Ajax Systems

NIBHV

20face

De Beveiligingsjurist

Trigion

VideoGuard

CDVI

Koninklijke Oosterberg

IDIS

2N

VAIBS

CrowdProfessionals en Event Safety Institute bundelen hun krachten

12 februari 2016
Redactie
08:25

Veilige evenementen vragen meer dan ooit om een integrale aanpak. Want de afgelopen jaren is mede door enkele ernstige incidenten veel in beweging gekomen. Dit geldt zowel voor de overheid als voor de evenementenbranche. Reden voor CrowdProfessionals en Event Safety Institute om de krachten te bundelen.
“Inmiddels is voor steeds meer betrokkenen duidelijk dat de organisatie van een evenement niet meer kan volstaan met een routinematige inzet op veiligheid en crowd safety” , zegt Syan Schaap van het Event Safety Institute.  Als strategisch adviseur en trainer bij het Event Safety Institute (ESI) adviseert en monitort hij op veel plekken in ons land. Een integrale aanpak van security, safety, service en gedegen planning van bezoekersstromen en ontruimingsconcepten is volgens hem een absolute voorwaarde om een evenement optimaal veilig en gastvrij te maken.
Een integrale aanpak vereist volgens Schaap meer dan ooit dat er wordt gekeken naar alle safety-gerelateerde aspecten van een evenement of locatie. “Er moet een borging zijn van de strategische, tactische en operationele elementen bij drukbezochte locaties om te voorkomen dat er zaken over het hoofd worden gezien.”
Volgens de in crowd-management en safety-vraagstukken gespecialiseerde Frank Wijnveld van CrowdProfessionals is een goede strategische opzet van een evenement essentieel. “Maar zonder de praktische vertaling naar effectief uitvoerbare maatregelen sla je nog steeds de plank mis.”
CrowdProfessionals is met name gericht op operationele vraagstukken en praktische trainingen; ESI op strategische vraagstukken en opleidingen. Om invulling te geven aan de veranderende omstandigheden is het een logische stap om deze twee bedrijven in één organisatie onder te brengen. Samen bieden zij .opdrachtgevers een completer aanbod van diensten en kunnen zij voldoen aan de vraag naar integrale planvorming en training.
Door het samengaan van de beide bedrijven ontstaat binnen het vakgebied een organisatie, die op dit vakgebied in training en advies de grootste partij is in Nederland. Beide bedrijven behouden vanwege hun specifieke identiteit hun eigen naam, maar door expertise te verenigen en gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring ontstaat een completer aanbod. Zo kunnen publieke en private opdrachtgevers profiteren van de expertise en ervaring die in beide bedrijven aanwezig is.
Door de samenwerking wordt het voor de klanten mogelijk uit een breder aanbod van opleidingen te kiezen. De CrowdProfessionals Academy wordt met een groot aantal trainingen en trainers uitgebreid. ‘Bijzonder waarnemen’ is zo’n training die veel gevraagd werd en nu ook in diverse vormen wordt aangeboden vanuit de Academy.
ESI kondigde recent aan dat het een overeenkomst heeft gesloten met Professor Dr. G. Keith Still om als enige partij in Nederland zijn internationale, driedaagse pre-Master course ‘Introduction to Crowd Safety and Risk Analysis’ te mogen verzorgen, waarvan de eerstvolgende course wordt gegeven op 29, 30 en 31 maart.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

MPL

Wordt een partner