Beveiliging nieuws

Onze partners

ASSA ABLOY

DZ Technologies

Dero Security Products

i-Pro

Securitas

HD Security

Paxton

Seris

Unii

CardAccess

Paraat

Nimo Drone Security

ADI

Eagle Eye Networks

Explicate

Ajax Systems

SmartSD

Optex

CSL

PG Security Systems

Akuvox

SmartCell

VEB

Regio Control Veldt

Oribi ID Solutions

Alphatronics

Koninklijke Oosterberg

Nimo Dog Security

Top Security

VBN

Traka ASSA ABLOY

Advancis

Service Centrale Nederland

Eizo

MPL

Genetec

Secusoft

NIBHV

OSEC

JMB Groep

ASIS

SMC Alarmcentrale

Centurion

Bosch Security Systems

Masset Solutions

Trigion

Nenova

HID

Multiwacht

Brivo

Alarm Meldnet

CDVI

Gold-IP

EAL

20face

Uniview

NetworxConnect

Lobeco

Seagate

VAIBS

G4S

2N

Crown Security Services

Milestone

SOBA

ARAS

De Beveiligingsjurist

BHVcertificaat.online

Avigilon Alta

Hikvision

Kiwa

GFT

Hanwha Vision Europe

VVNL

RoSecure

Add Secure

Dahua

Sequrix

Bydemes

Connect Security

IDIS

VideoGuard

Cybercrime kost 10 miljard euro per jaar

31 maart 2017
Redactie
05:57

Op initiatief van topvrouw Herna Verhagen van PostNL slaan grote bedrijven alarm wegens de economische dreiging van cybercrime. Zij dringen er bij de politiek op aan dat veel meer geld en aandacht nodig is voor cybersecurity.

Nederland zou volgens de bedrijven nu al miljarden verliezen door digitale aanvallen. In de toekomst wordt dat nog erger, omdat de overheid en bedrijven onvoldoende zijn voorbereid op wat nog gaat komen.

Beschermen
Verhagen komt ook met voorstellen om de cyberdreiging het hoofd te kunnen bieden en zo ‘onze welvaart en welzijn’ te beschermen. Haar brief is mede ondertekend door bestuursvoorzitters van KPN, Eneco, Schiphol, Rabobank en Bol.com. Deze bedrijven benadrukken dat digitale veiligheid net zo belangrijk moet worden als fysieke veiligheid, mede omdat cybercrime ook de ‘gewone’ criminaliteit faciliteert. De econonische schade bedraagt nu al zo’n tien miljard euro per jaar en daarnaast vrezen de bedrijven voor grootschalige, maatschappelijke ontwrichting als hackers bijvoorbeeld energiecentrales, transportsystemen of waterkeringen ontregelen.

Actieplan
De bedrijven dringen er bij kabinetsformateur Edith Schippers op aan dat de overheid samen met de bedrijven een actieplan opstelt. Dit wordt dan gecoördineerd door een topambtenaar die direct onder het kabinet valt. Ook is een forse investering nodig, om het mogelijk te maken dat cyberaanvallen sneller ontdekt en bestreden kunnen worden. Verder vinden de bedrijven dat cybersecurity al onderdeel moet gaan vormen van het onderwijs aan jonge kinderen.
In oktober schreef Verhagen ook al een brandbrief aan het kabinet. Haar grote zorg is dat bedrijven het vaak niet eens door hebben dat zij gehackt zijn of er te laat achter komen. De bedrijven zijn zich over het algemeen wel bewust van het risico, maar kunnen het niet aanpakken zonder hulp van de overheid, aldus de PostNL-topvrouw.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner