Cyberrisico’s te testen via nieuwe online scan

Peter R. de Vries komt met een online scan waarmee ondernemers hun cyberweerbaarheid kunnen meten. Het is een zelftest voor ondernemers zodat deze kunnen zien welke cyberrisico’s hun bedrijf loopt. Na de scan kunnen ondernemers een rapportage opvragen.

De zelfscan is mogelijk gemaakt door het CCV, Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam (VAR) en de Haagse Hogeschool. De Haagse Hogeschool gaat de zelftest nu verder ontwikkelen. In vier gebieden gaan ze bij ondernemers persoonlijk langs voor input om de scan nog beter te maken, zo meldt het CCV.

CCV-keurmerk cybersecurity
Het CCV werkt op meerdere terreinen aan cybersecurity. Zo ontwikkelt de afdeling Keurmerken een nieuw risicomodel en keurmerk Cybersecurity. Deze zijn bedoeld om de cyberweerbaarheid van het bedrijfsleven te vergroten. Ook heeft de CCV-academie de training Cybercrime ‘Digitaal Veilig’. Deze is speciaal voor mkb-ondernemers en hun medewerkers. Cursisten leren hoe zij het risico om slachtoffer te worden van cybercrime zoveel mogelijk kunnen verkleinen.

Gedeeld

Geef een reactie