Daders aanrandingen Keulen blijken niet te identificeren

Omdat de slachtoffers van de aanrandingen tijdens oud en nieuw in Keulen hun belagers niet op foto’s kunnen herkennen, gaan deze waarschijnlijk vrijuit. Dit meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Het is volgens burgemeester Henriëtte Reker van Keulen ‘bijna onmogelijk’ om de daders vqn de aanrandingen tijdens oud en nieuw te identificeren. “Dit maakt de rechtspleging zo ingewikkeld.” Onder de opgepakte verdachten bevinden zich 73 asielzoekers, waarvan er 36 illegaal verblijven in Duitsland. De grote meerderheid van de verdachten komt volgens de Duitse justitie uit een milieu van Noord-Afrikaanse jonge mannen.
Het weekblad Die Zeit deed met tien verslaggevers maandenlang onderzoek naar de gebeurtenissen. Vooral omdat de beruchte ‘Silvesternacht’ wordt beschouwd als een keerpunt in de ‘Willkommenskultur’ jegens vluchtelingen. Het weekblad concludeert dat het grote incident weinig te maken heeft met vluchtelingen. Het zou vooral gaan om alleenreizende, jonge gelukszoekers uit landen als Marokko, Algerije en Tunesië, die niet voor oorlogsgeweld op de vlucht zijn en ook geen kans maken op een verblijfsvergunning. In totaal werden 1182 aanklachten ingediend door 1276 mogelijke slachtoffers. Pas twee daders zijn veroordeeld.

Gedeeld

Geef een reactie