Beveiliging nieuws

Onze partners

Bydemes

Eagle Eye Networks

NIBHV

NetworxConnect

GFT

De Beveiligingsjurist

Paxton

ASIS

G4S

Nimo Drone Security

Brivo

VVNL

Masset Solutions

RoSecure

Traka ASSA ABLOY

SmartSD

Hikvision

CDVI

Alphatronics

ARAS

Dero Security Products

Nimo Dog Security

Top Security

i-Pro

Paraat

Milestone

HD Security

VideoGuard

Avigilon Alta

Regio Control Veldt

Oribi ID Solutions

Akuvox

Add Secure

SOBA

Hanwha Vision Europe

PG Security Systems

OSEC

CSL

ADI

Genetec

Boon Edam

Connect Security

BHVcertificaat.online

SMC Alarmcentrale

Unii

Explicate

CardAccess

Alarm Meldnet

Uniview

Multiwacht

Trigion

Eizo

IDIS

Koninklijke Oosterberg

ASSA ABLOY

2N

VAIBS

Service Centrale Nederland

Ajax Systems

Bosch Security Systems

20face

HID

Crown Security Services

Nenova

Advancis

Kiwa

MPL

Seagate

Seris

Centurion

Optex

DZ Technologies

Sequrix

Secusoft

EAL

SmartCell

VBN

Dahua

Securitas

JMB Groep

Lobeco

VEB

Gold-IP

Darknet bedreigt ook de fysieke veiligheid

28 maart 2019
Redactie
21:58

Naast het bekende internet waar dagelijks miljarden mensen gebruik van maken, zijn er duistere, verborgen netwerken. Deze faciliteren onder andere de georganiseerde criminaliteit. De fysieke beveiligingssector maakt zich hier misschien niet zo druk over. Onterecht, zo zal blijken tijdens het Security Café op 23 mei.

De gewone burger heeft geen idee van wat er zich in de krochten van internet afspeelt. Toch is het iets waar ieder zich druk over zou mogen maken. De kans is groot dat het wapen waarmee je door een overvaller bedreigd wordt via één van de ‘webwinkels’ op het Darknet is gekocht. En dat het geld dat de overvaller je afhandig maakt op hetzelfde Darknet wordt gebruikt om drugs te kopen. Voor de politie is het moeilijk, zo niet onmogelijk om deze handel aan te pakken omdat nauwelijks duidelijk is wie er achter zitten. Soms lukt het wel om de bendes op te rollen. Zo werden de afgelopen jaren geheime websites als Silkroad, Alphabay en Hansa Market aan het licht gebracht. Daarop werd gehandeld in wapens, gestolen creditcards, drugs en tal van andere illegale goederen.

Ondergrondse marktplaatsen
Ook computercriminelen zonder technische kennis kunnen op het Darknet terecht om aan effectieve cyberwapens te komen. Daarmee kunnen zij bijvoorbeeld een DDoS-aanval uitvoeren op een grote webshop, om de eigenaar geld af te persen. Ook worden aanvallen op banken ‘gehuurd’. De afzender is zelden te traceren en als dat al lukt is het nog een uitdaging om hem berecht te krijgen. Tijdens Security Café 2019 op 23 mei laat Marco Corradin op interactieve wijze zien hoe criminelen gebruik maken van het Darkweb en de daarop draaiende ondergrondse marktplaatsen. Niet met een saaie PowerPoint-presentatie, maar met een live demonstratie, waarbij hij de deelnemers ‘in de huid’ van de internetcrimineel laat kruipen. Het hele traject komt aan de orde, van het aanprijzen van illegale waar tot en met de betaling in cryptovaluta als de bitcoin. Het zal duidelijk worden dat ondermijning zich nergens zo manifesteert als in de onderwereld van het darknet.

Nieuwsgierig? Schrijf je in voor gratis deelname aan Security Café 2019 via deze website.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Suricat

MPL

Videoguard

Wordt een partner