Beveiliging nieuws

Onze partners

Traka ASSA ABLOY

De Beveiligingsjurist

NIBHV

Brivo

BHVcertificaat.online

Gold-IP

Nimo Dog Security

VAIBS

Uniview

Crown Security Services

Kiwa

Ajax Systems

Akuvox

GFT

IDIS

Advancis

SMC Alarmcentrale

Regio Control Veldt

Hikvision

Securitas

Connect Security

Multiwacht

Add Secure

Bydemes

Genetec

Centurion

Unii

SOBA

Explicate

Avigilon Alta

2N

CardAccess

Dero Security Products

MPL

Eizo

OSEC

NetworxConnect

G4S

VBN

CSL

EAL

Dahua

VEB

HID

20face

Paxton

JMB Groep

Service Centrale Nederland

ADI

Trigion

ASIS

Hanwha Vision Europe

CDVI

Seagate

Alarm Meldnet

i-Pro

Milestone

VVNL

VideoGuard

PG Security Systems

Seris

DZ Technologies

RoSecure

Nenova

Top Security

SmartCell

HD Security

Secusoft

Koninklijke Oosterberg

Alphatronics

Oribi ID Solutions

Bosch Security Systems

SmartSD

Nimo Drone Security

Lobeco

ASSA ABLOY

Optex

Paraat

ARAS

Eagle Eye Networks

Sequrix

Masset Solutions

De lock down en de gevolgen voor de beveiligingsbranche

15 december 2020
Redactie
12:07

Dat de door premier Rutte afgekondigde lock down negatieve gevolgen heeft voor het bedrijfsleven staat buiten kijf. Maar hoe zit het met de beveiligingssector? Directeur Leon Vincken van branchevereniging VBe NL toont begrip voor de maatregel, maar maakt zich ook grote zorgen.

“Geen kerstlampjes zoals in mijn videoboodschap deze week maar rode gestreepte linten doemen voor mij op”, begint Leon Vincken somber. “We komen eindelijk tot stilstand. Na een jaar van dagelijkse getallen voorbij zien komen is het dan nu zover: ook ons land gaat in lock down. Niets intelligents, gewoon dicht behalve voor de dagelijkse boodschappen. Thuiswerken en beperkt bezoek, moeten de verspreiding van het virus indammen. De dilemma’s van gezondheid, economie en sociale impact zijn dus uiteindelijk beslecht in het voordeel van de gezondheid. Net als in 1918, toen de Spaanse Griep heerste. De geschiedenis herhaalt zich blijkbaar, maar het leervermogen bleek tot nu toe akelig afwezig. Natuurlijk valt er van alles hierover op te merken. Maar soms is het goed om met enige afstand te kijken naar wat zich ontwikkelt en waar we staan. Wat wisten we al, wat is nieuw? Waarom krijgen we maar geen greep op deze crisis?”

Crisismodus
De directeur van VBe NL vindt het een mooi vraagstuk voor de komende stille dagen. “Hoe kan het dat we bijna een jaar in een crisismodus verkeren en geen echte oplossing hebben die ervoor zorgt dat onze maatschappij kan blijven functioneren, zij het met wat aanpassingen? Het antwoord van testen en vaccins vind ik hier niet bij passen. Deze dragen bij aan de oplossing, maar niet aan het antwoord dat we bijna een jaar in een permanente crisis leven. Dat houdt geen bevolking vol. Dan raakt de urgentie weg en ja dan komt een moment van hard op de rem ook wel weer hard binnen.”

Strakke uitdaging
Voor ons veiligheidsdomein weer een strakke uitdaging”, aldus Vincken. “Welke bedrijven doen de poorten helemaal dicht en zien af van veiligheidsondersteuning of schalen inzet af? Welke bedrijven hebben juist nu extra aandacht en menskracht nodig? Waarop moeten we ons voorbereiden vanaf half januari en daarna? Het blijft gissen. Ook voor 2021 staan er helaas minder goede voorspellingen genoteerd. Werkt het vaccin afdoende? Lukt de distributie snel? Is er voldoende vertrouwen of zijn er ook hier mogelijke tegenvallers? We zetten ons schrap, zijn voorbereid, maar waarop? Wellicht mogelijk een volgende rem-ingreep?”

Goed voorbereid
VBe NL en de bedrijven zeggen goed voorbereid te zijn. Leden ontvangen als vanouds alle noodzakelijke info op maat en blijven ook in deze periode dagelijks bereikbaar. Vincken: “De positieve boodschap uit mijn videoboodschap kan ik alleen maar bij herhaling meegeven. Want de geschiedenis leert: een vitaal netwerk brengt ons veilig in de toekomst van 2021. En vragen over financiële ondersteuning, vitale beroepen, minuren en vakantiedagen, beëindigen van overeenkomsten, rijvorming-deurbeleid, handhaving of op de valreep lid worden, ons netwerk is er klaar voor. Ik wens u dus een beter 2021 en gezonde feestdagen. Ook aan uw naasten, vrienden en al uw collega’s die ondanks alle beperkingen van de lock down gewoon aan het werk zijn om ons veilig te houden.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

MPL

Wordt een partner