Dick Schoof speciale gast op ALV Nederlandse Veiligheidsbranche

Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Veiligheidsbranche wordt altijd een speciale gast uitgenodigd om iets te vertellen. Afgelopen donderdag was dat Dick Schoof, directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en veiligheidsdienst (AIVD).

Schoof namen de leden van de vereniging mee in de ontwikkelingen rond de AIVD. Hij ging in op de verschillende taken van de dienst, de manier waarop toezicht op de dienst wordt gehouden, internationale ontwikkelingen, samenwerking met anderen en op welke wijze meldingen kunnen worden gedaan. De branche zal daarover verder in gesprek gaan.
Tijdens de ledenvergadering presenteerde voorzitter Ard van der Steur de visie op de particuliere beveiliging in 2030, waarover de Nederlandse Veiligheidsbranche met directe partners als politie en het ministerie van Justitie en Veiligheid in gesprek wil gaan.

Bekend kwaliteitsmerk
Verder werd tijdens de Algemene Ledenvergadering uitgebreid afscheid genomen van de voorzitter van de Adviesraad Kwaliteitsbevordering, Minze Beuving, die de vereniging sinds 2011 heeft geadviseerd over het Keurmerk Beveiliging. De vereniging is Minze veel dank verschuldigd. Hij heeft samen met stakeholders in de Adviesraad het Keurmerk van het Keurmerk een bekend kwaliteitsmerk weten te maken, dat inmiddels door veel opdrachtgevers als eis wordt gesteld. Verder heeft hij de branche geadviseerd verder te bouwen aan de professionaliteit en betrouwbaarheid van de beveiligers en de bedrijven, omdat ze in de hele veiligheid een steeds een belangrijkere rol spelen.

Gedeeld

Geef een reactie