Diamant van 175.000 euro verwisseld voor nepperd

Twee mannen hebben bij Gassan Diamonds in Amsterdam via een  wisseltruc een diamant ter waarde van 175.000 euro vervangen door een nepperd.

diefstal diamantDe mannen gingen professioneel te werk en waren een dag tevoren in de winkel om te kijken welke zirkonia ze moesten meenemen voor de wissel. De ene leidde af met een verkoopgesprek terwijl de andere de diamant verwisselde. Een medewerkster van de diamantair is geschorst. Afgelopen periode waren meer meldingen uit diverse steden.

De beelden van de diefstal zijn door de politie vrijgegeven. De eigenaar denkt dat de gestolen diamant zonder al te veel problemen kan worden verhandeld. Ze zouden hem iets kunnen verslijpen waardoor het gewicht niet exact hetzelfde is. Beeuwke Keizer van Federatie Goud en Zilver noemt deze Aziatische daders ‘geraffineerde, stressbestendige jongens die misschien jaren hebben geoefend.’ Het gaat om vingervlugge artiesten, ze wachten op het moment. 999 keer lukt het niet en die ene keer wel.

Gedeeld

One thought on “Diamant van 175.000 euro verwisseld voor nepperd”

  1. In het juweliersvak moet je altijd alert en achterdochtig zijn. Zeker als twee buitenlands mannen met ongure gezichten de zaak binnen komen. Een persoon stelt vragen en de andere leidt af. De bekende truc.

    Blijkbaar heeft men bij Gassan Diamonds onvoldoende geleerd uit het verleden of wat waarschijnlijker is, dat een mens nonchalant wordt als hij dagelijks omgaat met waardevolle juwelen omgaat.

Geef een reactie