Hulp voor winkeliers bij afhandelen winkeldiefstal

Het deze week in gebruik genomen vernieuwde landelijk Ticketsysteem maakt het Utrechtse winkeliers eenvoudiger winkeldiefstal af te handelen. Samen met de gemeente Dronten is Utrecht proefgemeente voor deze aanpak van winkeldiefstal.

Winkeldiefstal stikkerBij aanhouding van een winkeldief vult de winkelier een bon in van het Ticketsysteem. De Service Organisatie Directe Aansprakelijkheid (SODA) zorgt dan verder voor de financiële afhandeling. Een lidmaatschap op het Ticketsysteem is niet nodig. Winkeliers die een dief op heterdaad betrappen, kunnen direct gebruik maken van de regeling. De gemeente Utrecht en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Midden Nederland en het Centrummanagement Utrecht willen hiermee stimuleren dat winkeliers aangifte doen en zo paal en perk stellen aan het aantal winkeldiefstallen.

De tijd die het de winkelier kost om de dief vast te houden tot de overdracht aan de politie komt in geld neer op 181 euro. Deze schadekosten moet de dader (ook) betalen. Bij aanhouding van een winkeldief vult de winkelier een bon in van het Ticketsysteem. De SODA zorgt dan verder voor de financiële afhandeling. De landelijke stichting Directe Aansprakelijkstelling aan Daders (DAAD) ziet toe op de kwaliteit van de uitvoering.

Lees verder: utrecht.nl

Gedeeld

Geef een reactie