Politie: Gebruik babyfoon tegen zitmaaierdieven

In de strijd tegen de diefstal van zitmaaiers kan de babyfoon uitkomst bieden, zegt de politie. Het advies is bedoeld om een halt toe te roepen aan het dievengilde dat in het voor- en najaar met zitmaaiers aan de haal gaat.

zitmaaierEigenaren van zitmaaiers wordt aangeraden om een babyfoon in de schuur te plaatsen met een verbinding naar de slaapkamer. “Als je ’s nachts geluiden hoort is het vrijwel zeker dat de dieven al in de schuur staan”, zegt Paul Masselink van de politie Hardenberg in de Stentor. “Mensen moeten dan niet aarzelen en onmiddellijk 112 bellen. Vaak wordt nog gedacht dat dit alarmnummer alleen voor hele grote zaken mag worden gebeld, maar ook voor deze diefstallen kun je zo alarm slaan”.

Sinds 2011 blijken zitmaaiers roofgoed. Dit jaar zijn er alleen al in Overijssel en Gelderland, voornamelijk langs de oostgrens zijn al twintig zitmaaiers gestolen.

Gedeeld

17 thoughts on “Politie: Gebruik babyfoon tegen zitmaaierdieven”

  1. Bijzondere manier van beveiligen. Uitluisteren van ruimten bij inbraak bestaat natuurlijk al een tijdje, maar via een babyfoon? De babyfoons die ik ken storen over het algemeen nog wel eens, dan zit je ‘s-nachts gelijk rechtop in je bed. Standaard inbraakdetectie toepassen lijkt me toch wat effectiever!

  2. Ik ben het helemaal met jullie eens dat er effectievere (en meer betrouwbare) methodes zijn om een zitmaaier te beveiligen. De gemiddelde waarde van een tweedehands zitmaaier is echter rond de 1500 euro…

  3. Aangezien schuren niet voldoen aan bouwkundige eisen wordt dit bemoeilijkt om bouwkundig iets aan te doen. Ik zou adviseren om een go3d hang en sluitwerk te plaatsen in combinatie met een simpel detectiesysteem. Gecertificeer is niet mogelijk! Voldoet aan geen een van de eisen!

  4. Als je een zitmaaier bezit veronderstel ik dat je een grote tuin hebt. Dan is de keuze voor een goede waakhond goedkoper en geeft, naast een groot veiligheidsgevoel, ook nog een sociale voldoening. Ik snap de sales-pitch voor high-tech elektronische beveiliging maar soms plegen Beveiligingsbedrijven “overkill”.

  5. Maar ik heb het niet zo op honden. Die moet ik uitlaten, met vakanties een probleem, hondepoep, eten een rib uit m’n lijf….en de kozijnen bij de voordeur, etc…..ik hou het bij een elektronisch inbraaksignaleringssysteem.

  6. Uitlaten? Je hebt toch een grote tuin? Vakanties problemen? Neem je hem/haar toch gewoon mee? Voerkosten? Goedkoper dan een Abo voor Alarm Opvolging! Kozijnen bij de voordeur lijkt me een kwestie van opvoeden, John… ;-P

    Nee, dan iedere keer batterijen vervangen in je Inbraaksysteem… 😀

Geef een reactie