Politie waarschuwt voor slinkse treinrovers

Bendes Oost-Europeanen beroven treinreizigers op slinkse wijze. Als een trein even stilstaat op het perron, kloppen de criminelen op de ramen.

De afgeleide passagiers hebben dan niet door dat een handlanger in de trein hen berooft. De methode lijkt op zakkenrollerij en komt het vaakst voor op stations als Den Haag HS of Delft. Mensen komen er vaak pas achter dat ze zijn beroofd wanneer de daders zijn gevlogen en de trein het station heeft verlaten.

Gedeeld

One thought on “Politie waarschuwt voor slinkse treinrovers”

  1. Als zo oud als de weg naar Rome. Er zijn zoveel trucs die ze gebruiken en ik heb er een aantal gezien. Bij het vragen aan de conducteur, hou je tas tegen je aan! Nooit je tas openlaten als je de roltrap opgaat. Ze halen er zo alles uit. Koffers nooit onbeheerd bij een treindeur laten staan. Ze worden er zo uitgehaald op het perron. Je laptops en tassen boven je op het rek in de gaten houden. Ze wandelen door de coupe en alles wordt weggehaald terwijl jij je krant zit te lezen of je mobiel checkt. Geen jas achter je hangen! Degene die achter je zit haalt je zakken leeg. Etc. etc

Geef een reactie