Beveiliging nieuws

Onze partners

Advancis

EAL

DZ Technologies

Optex

Ajax Systems

Bydemes

Alarm Meldnet

BHVcertificaat.online

Multiwacht

i-Pro

20face

ARAS

Crown Security Services

MPL

CSL

Paraat

GFT

Genetec

Koninklijke Oosterberg

VideoGuard

De Beveiligingsjurist

SmartSD

HID

Avigilon Alta

Trigion

OSEC

Add Secure

Traka ASSA ABLOY

Connect Security

Explicate

Securitas

Masset Solutions

Service Centrale Nederland

ADI

Sequrix

IDIS

Nimo Dog Security

NIBHV

Eagle Eye Networks

CardAccess

Eizo

Alphatronics

VBN

Nimo Drone Security

Hanwha Vision Europe

CDVI

Uniview

Gold-IP

Unii

Seris

Brivo

Nenova

Top Security

Dahua

VAIBS

PG Security Systems

Centurion

Hikvision

RoSecure

Lobeco

NetworxConnect

Akuvox

Dero Security Products

VEB

Regio Control Veldt

SmartCell

Seagate

Kiwa

JMB Groep

Milestone

ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

Oribi ID Solutions

ASIS

G4S

SOBA

2N

Secusoft

HD Security

Bosch Security Systems

VVNL

Paxton

Digital Trust Center krijgt groen licht voor definitieve voortgang

19 februari 2020
Redactie
12:20

Het Digital Trust Center (DTC) blijft als vast organisatieonderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bestaan. Dit heeft staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer vandaag aan de Tweede Kamer laten weten.

Het DTC begon twee jaar geleden als tijdelijk programma om het Nederlandse bedrijfsleven te helpen de cyberweerbaarheid te verbeteren. De onafhankelijke evaluatie van het programma concludeert dat het DTC met haar informatie, advies en het stimuleren van samenwerkingsverbanden bijdraagt aan de digitale veiligheid van ondernemend Nederland.

Veilig digitaal ondernemen
Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat): “Met de voortzetting van het Digital Trust Center blijft het ministerie van EZK zich in zetten voor veilig digitaal ondernemen. Ondernemers kunnen met een aantal relatief simpele stappen de digitale veiligheid van hun onderneming aanzienlijk verbeteren. Het Digital Trust Center helpt daarbij. Een externe evaluatie heeft aangetoond dat het DTC sinds de oprichting in 2018 goede stappen heeft gezet om ondernemers te helpen zelfstandig hun cyberweerbaarheid te verbeteren. Als vast onderdeel van de organisatie kan het DTC dit belangrijke werk doorzetten en verder uitbreiden.”

Positief beeld
Onderzoeksbureau Kwink Groep, verantwoordelijk voor de uitvoering van de evaluatie, kwam tot een positief beeld van het DTC. Zo wordt de website steeds beter gevonden en is de recent ontwikkelde Basisscan Cyberweerbaarheid ruim duizend keer gebruikt. Ook het aantal actieve samenwerkingsverbanden tussen bedrijven op het gebied van digitale veiligheid neemt verder toe.
In april 2020 start het DTC voor samenwerkingsverbanden een nieuwe aanmeldingsronde van de subsidieregeling.  Dit jaar is het streven om in totaal minimaal 30 samenwerkingsverbanden  te faciliteren.
Ook zijn er punten van aandacht, zoals het beter aansluiten op behoeften van grote/volwassen bedrijven, het succesvol maken van het Digital Trust Platform en het uitbreiden van de samenwerking tussen het DTC en NCSC.
In het najaar van 2020 zal staatssecretaris Keijzer de Tweede Kamer informeren over de voortgang van de implementatie van de aanbevelingen uit de evaluatie.

De Tweede Kamerbrief van staatssecretaris Mona Keijzer is hier te lezen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Videoguard

Suricat

Wordt een partner