Beveiliging nieuws

Onze partners

Nenova

Seris

VBN

Sequrix

Lobeco

Add Secure

i-Pro

VAIBS

CardAccess

HID

Bosch Security Systems

VideoGuard

ADI

Boon Edam

Multiwacht

Unii

Connect Security

Regio Control Veldt

Koninklijke Oosterberg

Alphatronics

Centurion

Hikvision

EAL

Paxton

2N

Paraat

SMC Alarmcentrale

OSEC

Seagate

SmartSD

IDIS

20face

MPL

ASIS

ARAS

Gold-IP

Akuvox

Crown Security Services

CDVI

RoSecure

Dero Security Products

Bydemes

Explicate

Genetec

Advancis

BHVcertificaat.online

CSL

SmartCell

De Beveiligingsjurist

Top Security

Ajax Systems

Avigilon Alta

GFT

Brivo

Kiwa

Oribi ID Solutions

SOBA

Optex

Dahua

NIBHV

JMB Groep

Eagle Eye Networks

Masset Solutions

Trigion

NetworxConnect

ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

DZ Technologies

Secusoft

VEB

Uniview

Hanwha Vision Europe

Alarm Meldnet

PG Security Systems

G4S

HD Security

Securitas

Milestone

VVNL

Eizo

Nimo Drone Security

Traka ASSA ABLOY

Service Centrale Nederland

Digital Trust Center krijgt groen licht voor definitieve voortgang

19 februari 2020
Redactie
12:20

Het Digital Trust Center (DTC) blijft als vast organisatieonderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bestaan. Dit heeft staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer vandaag aan de Tweede Kamer laten weten.

Het DTC begon twee jaar geleden als tijdelijk programma om het Nederlandse bedrijfsleven te helpen de cyberweerbaarheid te verbeteren. De onafhankelijke evaluatie van het programma concludeert dat het DTC met haar informatie, advies en het stimuleren van samenwerkingsverbanden bijdraagt aan de digitale veiligheid van ondernemend Nederland.

Veilig digitaal ondernemen
Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat): “Met de voortzetting van het Digital Trust Center blijft het ministerie van EZK zich in zetten voor veilig digitaal ondernemen. Ondernemers kunnen met een aantal relatief simpele stappen de digitale veiligheid van hun onderneming aanzienlijk verbeteren. Het Digital Trust Center helpt daarbij. Een externe evaluatie heeft aangetoond dat het DTC sinds de oprichting in 2018 goede stappen heeft gezet om ondernemers te helpen zelfstandig hun cyberweerbaarheid te verbeteren. Als vast onderdeel van de organisatie kan het DTC dit belangrijke werk doorzetten en verder uitbreiden.”

Positief beeld
Onderzoeksbureau Kwink Groep, verantwoordelijk voor de uitvoering van de evaluatie, kwam tot een positief beeld van het DTC. Zo wordt de website steeds beter gevonden en is de recent ontwikkelde Basisscan Cyberweerbaarheid ruim duizend keer gebruikt. Ook het aantal actieve samenwerkingsverbanden tussen bedrijven op het gebied van digitale veiligheid neemt verder toe.
In april 2020 start het DTC voor samenwerkingsverbanden een nieuwe aanmeldingsronde van de subsidieregeling.  Dit jaar is het streven om in totaal minimaal 30 samenwerkingsverbanden  te faciliteren.
Ook zijn er punten van aandacht, zoals het beter aansluiten op behoeften van grote/volwassen bedrijven, het succesvol maken van het Digital Trust Platform en het uitbreiden van de samenwerking tussen het DTC en NCSC.
In het najaar van 2020 zal staatssecretaris Keijzer de Tweede Kamer informeren over de voortgang van de implementatie van de aanbevelingen uit de evaluatie.

De Tweede Kamerbrief van staatssecretaris Mona Keijzer is hier te lezen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner