Douane onderschept 1329 kilo cocaïne tussen koffiebonen

De Douane heeft tijdens een controle in de Rotterdamse haven een partij van 1329 kilo cocaïne onderschept. De straatwaarde van deze partij is ruim 99 miljoen euro. De enorme partij zat verstopt in een container geladen met koffiebonen.

De container was afkomstig uit Brazilië. De lading was bestemd voor een bedrijf in Nunspeet. Dat bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken. Wel zou de koffiehandelaar een groot risico lopen als de drugs niet door de douane waren ontdekt. Een fruithandelaar in Hedel is in grote problemen gekomen, nadat drugs tussen fruit uit Zuid-Amerika was aangetroffen en men dit bij de autoriteiten had gemeld. Nog altijd worden verschillende medewerkers van het bedrijf bedreigd door de smokkelaars die schadeloos gesteld willen worden.
De smokkel tussen de koffiebonen wordt nader onderzocht door het zogenoemde HARC-team. Dat is een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Vanwege het onderzoeksbelang is de vondst niet eerder bekend gemaakt. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Gedeeld

Geef een antwoord