Beveiliging nieuws

Onze partners

VAIBS

Avigilon Alta

Gold-IP

DZ Technologies

Sequrix

20face

Ajax Systems

G4S

Hanwha Vision Europe

Crown Security Services

Multiwacht

Nimo Drone Security

Regio Control Veldt

Securitas

NetworxConnect

Optex

Centurion

CSL

HID

Nimo Dog Security

HD Security

ADI

Kiwa

RoSecure

VBN

Masset Solutions

2N

Secusoft

SOBA

EAL

Oribi ID Solutions

Top Security

Alphatronics

Uniview

SMC Alarmcentrale

Brivo

Koninklijke Oosterberg

SmartSD

Dahua

Paxton

Nenova

Service Centrale Nederland

VVNL

BHVcertificaat.online

Eagle Eye Networks

Akuvox

Milestone

Seagate

VEB

PG Security Systems

Advancis

Genetec

OSEC

Unii

MPL

CardAccess

Hikvision

Boon Edam

IDIS

Eizo

GFT

Bydemes

Connect Security

ASSA ABLOY

Paraat

Explicate

Dero Security Products

ARAS

Bosch Security Systems

ASIS

Add Secure

Alarm Meldnet

NIBHV

Traka ASSA ABLOY

De Beveiligingsjurist

Trigion

CDVI

Seris

i-Pro

VideoGuard

JMB Groep

Lobeco

SmartCell

Drones en robots voor bewaking Energie Kenniscentrum

5 juli 2017
Redactie
10:41

Vijf studenten van de opleiding Particuliere Beveiliging hebben een plan gepresenteerd voor de beveiliging van het nog te bouwen Energie Kenniscentrum Leeuwarden. Dit beveiligingsplan is het eerste resultaat van de samenwerking die ROC Friese Poort is aangegaan met Energiecampus Leeuwarden.

In tien weken tijd hebben de studenten allerlei informatie verzameld om tot een beveiligingsplan te komen. Er is een risico-inventarisatie gemaakt. Ook is er gekeken naar het gebruik van innovatieve beveiligingsmogelijkheden, zoals drones en robots. De ontwikkelaars, de architect en de aannemer namen de aanbevelingen ter harte om er concreet mee aan de slag te gaan. Douwe Faber, directeur van Ekwadraat: “Het plan is een heel goede eerste aanzet om over beveiligingszaken na te denken, nog voordat het gebouw gerealiseerd is. De verschillende afwegingen zijn bruikbaar voor het definitieve ontwerp. Met veel enthousiasme hebben de studenten het plan opgepakt en uitgewerkt. Een mooie bijdrage die een dikke 8 verdient.”

Intensieve samenwerking
ROC Friese Poort heeft een intensieve samenwerking afgesproken met de nieuwe buren van de locatie aan de Anne Wadmanwei. Centrum Duurzaam wordt een onderdeel van de Energiecampus en diverse opleidingen als beveiliging en bouw denken mee over uiteenlopende projecten. De opleiding Marketing onderzoekt bijvoorbeeld hoe mensen zich bewust worden van hun energiegebruik door de ontwikkeling van een escape room. De opleiding Horeca kijkt of het concept van Dutch Cuisine toegepast kan worden. Studenten Bouwkunde denken mee met de bouw van het circulaire kenniscentrum. ROC Friese Poort geeft hiermee invulling aan de speerpunten duurzaamheid en innovatief onderwijs.

Innovatie belangrijk voor onderwijs
Micha van Akkeren, voorzitter College van Bestuur van ROC Friese Poort, benadrukte hoe belangrijk experimenten en innovatie zijn voor het onderwijs. ”Onze studenten krijgen binnen de Energiecampus de kans om kennis te maken met nieuwe technieken. De Energiecampus wordt dé plek waar kennis op het gebied van energie samenkomt en synergie ontstaat tussen diverse partijen. Het is prachtig om te zien hoeveel energie er kan ontstaan.”

Over Energiecampus Leeuwarden
Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat hebben de handen ineen geslagen voor de realisatie van de Energiecampus Leeuwarden. De campus wordt gerealiseerd op de voormalige vuilstortplaats
Schenkenschans en aanliggende terreinen. Het wordt hét corporate campusterrein binnen de gemeente Leeuwarden dat groene energie levert voor eigen gebruik en de stad Leeuwarden. De campus richt zich op de productie van groene energie, op kennisdelen, experimenteren, innovatie en de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner