Beveiliging nieuws

Onze partners

G4S

Explicate

PG Security Systems

Ajax Systems

Paraat

RoSecure

NIBHV

Nenova

Nimo Drone Security

Securitas

Milestone

Centurion

HID

Bydemes

HD Security

VBN

Oribi ID Solutions

Multiwacht

Top Security

Kiwa

2N

SOBA

Advancis

Alarm Meldnet

Paxton

ARAS

Traka ASSA ABLOY

MPL

SMC Alarmcentrale

Hanwha Vision Europe

NetworxConnect

Akuvox

SmartSD

CSL

Unii

Uniview

IDIS

Sequrix

Genetec

VAIBS

CDVI

ASIS

Seris

Crown Security Services

Alphatronics

EAL

Boon Edam

Connect Security

Service Centrale Nederland

ASSA ABLOY

Masset Solutions

Eagle Eye Networks

Bosch Security Systems

BHVcertificaat.online

VideoGuard

JMB Groep

Hikvision

Nimo Dog Security

De Beveiligingsjurist

Avigilon Alta

Brivo

DZ Technologies

Add Secure

Eizo

Regio Control Veldt

VEB

Gold-IP

SmartCell

i-Pro

Secusoft

Optex

OSEC

Lobeco

Trigion

GFT

Dahua

VVNL

Seagate

Koninklijke Oosterberg

20face

CardAccess

ADI

Dero Security Products

Duitse politie rijdt Nederlandse plofkrakers klem

1 augustus 2020
Redactie
05:43

Twee uit Nederland afkomstige plofkrakers zijn na een wilde achtervolging gearresteerd door de Duitse politie. Die was met man en macht uitgerukt om de criminelen het vluchten te beletten. In de auto troffen de agenten twee buitgemaakte geldcassettes aan.

De plofkraak vond plaats in Bad Bramstedt, ten noorden van Hamburg. Buren die boven de Commerzbank wonen, schrokken wakker van het forceren van de voordeur van het filiaal. Toen zij vervolgens een twee harde knallen hoorden, belden zij de politie. Die stuurde direct een helikopter de lucht in en zette wegblokkades op. Op de snelweg naar Hamburg werden de plofkrakers gesignaleerd. Toen zij een afrit namen, bleek daar een blokkade van politievoertuigen te staan. Die hield de criminelen niet tegen. De agenten moesten opzij springen, toen de auto van de plofkrakers een van hun wagens opzij ramden. Daarbij werd geschoten. Korte tijd later werd de vluchtauto klemgereden.

Audi-bende
Het was bepaald niet de eerste keer dat Nederlandse plofkrakers in Duitsland actief waren. Eerst sloegen zij vooral in de buurt van de grens toe, maar sinds geldautomaten daar beter beveiligd zijn, wijken zij uit naar andere regio’s. De laatste plofkraak was alweer de achtste van de Commerzbank in Sleeswijk-Holstein. De voorlaatste vond op 14 juli plaats in Neustadt. Die mislukte doordat de explosie zo krachtig was, dat het plafond van de bank naar beneden kwam en de geldautomaat onbereikbaar werd. Eind mei werd een geldautomaat in Elmshorn opgeblazen. De politie hield kort daarna drie Nederlandse verdachten aan. Vermoed wordt dat de plofkraken het werk zijn van de zogenaamde Audi-bende. Die heet zo vanwege de voorkeur van de bendeleden voor snelle (gestolen) Audi’s. De bende zou de afgelopen jaren zo’n 300 plofkraken hebben gepleegd in Nederland en Duitsland. Twaalf bendeleden zitten momenteel vast in Duitsland.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner