Beveiliging nieuws

Onze partners

Trigion

20face

Sequrix

SmartSD

Crown Security Services

Akuvox

ASIS

NIBHV

Seris

ASSA ABLOY

MPL

Add Secure

Uniview

Top Security

CardAccess

Connect Security

Oribi ID Solutions

VEB

Nimo Drone Security

i-Pro

RoSecure

Bydemes

CSL

Gold-IP

Traka ASSA ABLOY

VAIBS

Brivo

Seagate

Paxton

EAL

Service Centrale Nederland

Eizo

Milestone

SMC Alarmcentrale

DZ Technologies

Multiwacht

Dahua

VideoGuard

Dero Security Products

Hikvision

BHVcertificaat.online

2N

Ajax Systems

SmartCell

Alarm Meldnet

JMB Groep

G4S

Secusoft

OSEC

Masset Solutions

PG Security Systems

Boon Edam

Securitas

Nimo Dog Security

HID

HD Security

Explicate

Centurion

Avigilon Alta

ARAS

ADI

Optex

Koninklijke Oosterberg

Alphatronics

Unii

VVNL

Hanwha Vision Europe

Bosch Security Systems

NetworxConnect

Kiwa

SOBA

Regio Control Veldt

Eagle Eye Networks

IDIS

De Beveiligingsjurist

CDVI

Genetec

Paraat

Advancis

Lobeco

VBN

GFT

Nenova

Eagle Eye Networks brengt videobewaking voor schepen

19 november 2021
Redactie
12:31

Eagle Eye Networks en TechBinder komen samen met een offshore cloud-videobewakingssysteem voor de maritieme sector. Dit is bedoeld voor realtime weergave op afstand en het genereren van meldingen om de prestatiegegevens en rapportage van schepen te verbeteren.

Eagle Eye Networks is specialist in cloud-videobewaking en TechBinder in het verbeteren van mens-machine-interacties. Samen willen ze scheepvaartmaatschappijen in staat te stellen hun offshore-bedrijfsactiviteiten te verbeteren door middel van cloud-videobewaking op schepen. De samenwerking bestaat uit een technologische integratie van het Eagle Eye Cloud Video Management System- (VMS-) platform met het Smart Vessel Optimizer- (SVO-) platform van TechBinder.

Prestatiedashboards
Scheepvaartmaatschappijen gebruiken de SVO-prestatiedashboards en analyse-instrumenten om een gedetailleerd overzicht te krijgen van de prestaties van hun schepen. Het Eagle Eye Cloud VMS levert live beelden en data van machines en andere assets, waardoor scheepvaartmaatschappijen van op afstand kunnen meekijken bij het scheepsbeheer en real-time rapporten en meldingen kunnen ontvangen.
Voor het op afstand kunnen bekijken van de videobeelden wordt gebruik gemaakt van satellieten en 4G. De beelden worden ook gedurende langere tijd bewaard op vaartuigen, voor het geval functionarissen deze later bij hun bezoek aan boord willen kunnen bekijken.

Real-time beelden
”De offshore business heeft lang geworsteld met manieren om inzicht te verkrijgen in de prestaties van schepen en zicht te hebben op mogelijke problemen wanneer de vloot op zee is”, zegt Bram van den Boom, medeoprichter van TechBinder. ”De Smart Vessel Optimizer van Techbinder verzamelt weliswaar allerlei gegevens en inzichten, maar het ontbrak het platform aan echte, real-time beelden van het schip. Door gebruik te maken van de open API (applicatieprogrammeerinterface) van Eagle Eye kunnen we innovatieve videobewaking via de cloud toevoegen aan ons platform, waarmee de service die we aanbieden aanzienlijk wordt uitgebreid.”

Operationele intelligentie
Volgens Rishi Lodhia, managing director van Eagle Eye Networks EMEA, toont deze samenwerking de voordelen aan van videobewaking in de cloud tegenover systemen op locatie.
”Er is vrijwel geen industrie waarvoor het Eagle Eye Cloud VMS-platform de videobewaking en bedrijfs- of operationele intelligentie niet kan verbeteren”, aldus Lodhia. ”Deze toepassing laat zien hoe video niet alleen voor beveiligingsdoeleinden kan worden gebruikt, maar ook om kleur en extra context te geven aan de gegevens die vanaf het schip worden verzameld en naar het SVO-platform van Techbinder worden overgebracht. Met de open API van Eagle Eye zijn de mogelijkheden eindeloos.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

MPL

Seagate

Wordt een partner