Een klein bedrijf dat altijd de grootste klanten binnenhaalde

Deze week is het twintig jaar geleden dat NoRisk Keymanagement van start ging, een bedrijf dat nu onder de naam Traka / ASSA ABLOY Nederland actief is met de ontwikkeling en levering van lockers en sleutelbeheersystemen. Het begon ooit met één man, die al meteen niet de minste klant wist binnen te halen: Heineken.

NoRisk Keymanagement werd in 2001 opgericht door Wim Boerbooms, die eind 2018 afscheid nam van het bedrijf. Een jaar eerder had hij het bedrijf verkocht aan Traka, een dochterbedrijf van ASSA ABLOY. Daarbij ging de leiding over naar Eric van der Hoef, die sinds 2015 managing director is van Traka Nederland.

Benijdenswaardig klantenbestand
De specialist in sleutelbeheersystemen was niet groot, maar had een klantenbestand waar menig multinational de vingers bij af zou likken. De producten waren te vinden op de meeste ministeries, defensielocaties, politiebureaus, ziekenhuizen, grote musea, onderwijsinstellingen, sportlocaties en internationale bedrijven. Vanaf het begin was NoRisk Keymanagement distributeur van Traka-producten in Nederland en dat bleef zo totdat de fabrikant het bedrijf overnam. In de tussentijd werd het aanbod voortdurend verbreed. Vooral de opkomst van flexkantoren heeft een enorme boost gegeven aan het bedrijf. Zo verschoof het accent van sleutelbeheerkasten naar locker-systemen voor laptops en andere bedrijfsmiddelen.

Verdere ontwikkelingen
In 2007 kwamen de eerste RFID-lockers uit en werden locker-systemen geïntegreerd in de systemen voor elektronisch toegangsbeheer. In 2009 kwam Traka Touch op de markt, een sleutelbeheersysteem voor zeer grote organisaties. TrakaWEB volgde in 2011. Vanaf dat moment konden sleutels en lockers via een webinterface over de hele wereld worden beheerd. In 2012 nam ASSA ABLOY Traka over en in hetzelfde jaar later werd NoRisk Keymanagement omgedoopt naar Traka Nederland. De oude naam werd vanwege de bekendheid echter ook nog veel gebruikt. Dat stopte toen het bedrijf vanaf 2017 als Traka ASSA ABLOY Nederland door het leven ging. Het bedrijf is nu een grote internationale speler en werkt nog volop aan nieuwe ontwikkelingen, zoals het dit jaar geïntroduceerde Traka Automotive, dat een uitkomst is voor onder andere autodealers, autoverhuur- en autoleasebedrijven en wagenparkbeheerders.

Gedeeld

Geef een antwoord